Već smo vijeli najavu nekoliko velikih trendova za toplu sezonu, poput strawberry brinete i luksuzne plave, ali prema mišljenju tiktokera, ovog leta morate znati samo za jednu nijansu - tzv. vanilla almond butter.

Iako zvuči više kao nešto što se jede, reč je o nijansi koja nudi prekrasnu ravnotežu između cool i ledene plave te toplih, multidimenzionalnih tonova koji su savršeni za tople mesece ispred nas.

Novu nijansu je među prvima pokazala koloristkinja Krisi Rsmusen, a mnoge dame za kratko vreme oduševile su se novom trendi nijansom. Kako joj i samo ime kaže, vanilla almond butter miks je nijansi vanile, badema i maslaca, a kreira se tako da započinje s tamnim tonovima kod korenu, a zatim se boja mijenja u mešavinu zlatnih, neutralnih i ledenih pramenova.

Stručnjaci su za Beauty Crew rekli kako ovaj trend pristaje većini ljudi. Svijetli i duboki tonovi mogu se kombinirati kako bi se za svakog pronašla savršena ravnoteža, kažu stručnjaci, i pojašnjavaju da taman korijen kose, u kombinaciji sa svijetlim krajevima, "omekšavaju" cijeli dojam kojeg boja ostavlja.

Ako ste plavuša, ovu boju ćete lakše postići jer već imate svetle nijanse u kosi. Samo biste je trebali još lagano dodati od sredine prema vrhovima kako bi se u kosi stvorila dubina i svi potrebni tonovi, od maslaca preko badema do vanile.

Ako ste brineta, proces do savršene boje u kosi mogao bi potrajati jer se pramenovi stvaraju posvetljivanjem, a zatim toniranjem kako bi se nove nijanse uskladile s podtonom lica.

boja vanile i maslaca je hit leta
Instagram 

Pre odlaska u frizerski salon, najbolje je, kažu stručnjaci, poneti fotografije kao referencu kako biste lakše dočarali svoje želje. Što se tiče održavanja, ono je vrlo jednostavno kad je reč o ovoj letnjoj nijansi. Budući da je koren tamniji, izrastak će se teže videti pa je ovakva nijansa idealan izbor ako ne planirate čest odlazak u frizerski salon. 

Uz ovakve nijanse najlepše idu blagi talasi koje nosi popularna Dženifer Lopez, a kako same možete postići ovu frizuru pogledajte u videu u nastvku:

Uvijanje kose kaišem bade-mantila instagram/negin_mirsalehi