Džesika Alba bila je sinonim za najpoželjniju boju kose, a tome u prilog dovoljno govori činjenica da su žene neretko kod frizera dolaze sa slikom holivudske glumice.

Rado kopiranu savršenu kosu, Džesika je jesenas odlučila da skrati 30 cm na popularni bob i ofarba se u tamniju nijansu, ili tačnije "skupu brinetu".

Ipak, izgleda da joj se nakon decenija iste frizure dopalo eksperimentisanje kada je lepota u pitanju, pa je tako pre nekoliko dana napravila još jedan neočekivan potez.

Džesika Alba se ofarbala u plavo Instagram/jessicaalba

Naime, Džesika se ponovo odlučila na drastičnu promenu frizure, a ovog puta se, ni manje ni više, nego ofarbala u plavo! Ona je izabrala nijansu "skupa plava", koju su frizeri najavili kao jednu od najmodernijih boja za kosu u 2022. godini.

Holivudski frizer Tom Smit istakao je da suština ove boje da plava kosa izgleda luksuzno, a taj efekat se dobija dodavanjem pažljivo nijansiranih pramenova.

"Radi se o mekanom kontrastu, odnosno potrebno je da ima manje senčenja u kosi, ali da ipak ne bude sve u jednoj boji. Još uvek se postiže dimenzija različitim bojama pramenova, još uvek se vide prelazi. No, generalno je reč o jednoj toplijoj nijansi plave koja je savršena za proleće", objasnio je ovaj frizer.

Džesika Alba se ofarbala u plavo u nijansu skupa plavuša koja je hit u salonima.
Instagram 

Džesika se promenom pohvalila i na svom Instagramu uz jednostavan opis: "Novi dan, nova frizura" a sasvim očekivano - prikupila je brojne komplimente.

"Ova boja ti do sada najbolje stoji", "Prelepa promena, sviđa mi se što konačno eksperimentišeš sa bojom kose", "Lepoj ženi sve lepo stoji", "Uvek prelepa", bili su samo neki od pohvala obožavalaca.

Frizeri ističu da ova boja kose u trenu podmlađuje, zbog čega ne čudi što je postala toliko tražena u salonima, a u galeriji u nastavku teksta pogledajte kako je izgledala promena slavne glumice, te procenite šta joj bolje pristaje:

Shutterstock, Instagram Džesika Alba