'Bob-manija' ne prestaje trese beauty svet, a nakon asimetričnog boba, italijanskog, grungy, francuskog ili savršeno ravnog boba kakav je bio hit u 90-ima, u frizerskim salonima najnoviji hit je retro bob s krajevima koji su stilizovani ka napolju.

Ovakva frizura (tzv. flicked bob) neverovatno je efektna i odiše glamurom, pa se oko njenog stilizovanja i te kako treba potruditi.

Nakon oživljavanja 90-ih i ranih 2000-ih, ovog proleća idemo malo dalje u prošlost. I to u davne pedesete i šezdesete kad su ovakve frizure bile apsolutni hit.

Dakle, zaboravite na razbarušene talase kao da ste se vratili s plaže, već nabavite četku i fenom krajeve kose pomno isfeniraajte ka napolju.

Krajnji rezultat je elegantna frizura u holivudskom stilu, dostojna crvenog tepiha.

Sara Jovanović je među prvim damama sa domaće scene ponela ovu frizuru, a Kortni Kardašijan, Bili Ajliš i Olivija Kulpo već su dokazale kako se radi o vrlo svestranoj frizuri koja se može nositi zalizana s puno gela, stilizovana s razdjeljkom na sredini ili sa strane.

Prilikom feniranja uvik pripazite da fen usmerite od korena do vrha jer će tako kosa biti vrlo sjajna bez dodatnih proizvoda. I nikada ne koristite previsoku temperaturu, inače ćete samo nepotrebno oštetiti strukturu kose. Čim se kosa osuši peškirom, uzmite okruglu četkom.

Zavisno o tome volite li manje ili veće talase, odaberite i odgovarajuću četku. A ako učinak samog feniranja nije dovoljno dramatičan, uvik možete da se poslužite peglom na kraju.

Savet: Ova frizura je savršena i svakoga ko želi prikriti dugo zakasnelu posetu frizeru budući da se zbog vrhova isfeniranih prema van, izrasli centimetri uoppšte ne primećuju.