Kako postupiti kada uobičajenim faktorima koji štete kosi dodamo slanu morsku vodu, često kupanje u moru ili bazenu i sunčevu svetlost?

Ukoliko se ne pridržavate ovih ključnih tačaka postoji velika mogućnost da se sa letovanja vratite suve i oštećene kose. Zavirili smo u negu kose poznatih influenserki kako bismo pronašli način da kosu održimo negovanom i sjajnom.

Ovo je pet njihovih najboljih saveta:

  • Uvek ponesite svoju kozmetiku - većina hotela već nudi šampone za kosu, ali često nemamo pojma koji su sastojci sadržani u tim proizvodima i za koju su vrstu kose stvoreni.
  • Ne koristite peglu za kosu dok ste na odmoru - s obzirom da će naša kosa ionako biti izložena suncu, poštedimo je barem bilo kog drugog toplotnog tretmana. Barem za dane odmora napravite pauzu od fena, figara i pegle za kosu.
kako zastiti kosu na letovanju
Freepik 

  • Uvek nosite kremu za sunčanje u torbi - tako da zaštitu možete obnoviti u bilo kom trenutku i nakon kupanja u moru ili bazenu kosa će ostati zaštićena.
  • Ne zaboravite hidrataciju - izlaganje suncu i morska voda isušuju kosu, zato uložite u dobar regenerator i ulje za kosu kako biste neprestano hidrirali krajeve kose.
  • Izaberite prave frizure - kada ste na plaži, možete zaštititi vrhove od sunca i oštećenja tako što ćete podignuti kosu u visoki rep ili napraviti punđu. 
kako zastiti kosu na letovanju
Freepik