Dobri frizeri su poput dobrih arhitekate! Zaista fenomenalno šišanje zahteva proporciju, ravnotežu i strukturu baš kao što to zahteva kvalitetna arhitektura. To je nešto što profesionalci za kosu godinama usavršavaju, a crte lica, struktura kostiju i tekstura kose svakog klijenta biće odredište za kreiranje uspešnog izgleda.

Vrhunski primer strukturirane frizure koja je ujedno i praktična zasigurno je takozvani prozračni bob. Nazvan je tako jer ga slojevito oblikovanje čini laganim i prozračnim, a istovremeno tako voluminizovanim.

bob frizura
Instagram 

Kako postići ovu prozračnost?

"U osnovi, želite klasični bob pomoću kojeg ćete lako postići pokret i volumen", objašnjava vrhunska frizerka Holi Rouz Klark.

"Ako imate gustu kosu, moraćete da stanjite kosu kako biste lakše postigli stajling koji želite. Ako imate tanku kosu, najbolje vam je da napravite tup rez, a  obavezno pri stilizovanju koristite dobar sprej za volumen", dodala je za portal Glamour.

Ako je struktura već tamo, ova će frizura biti postojanja i nakon pranja kose. Za dodatan volumen dovoljno je tek sušenje uz pomoć fena. Trik je u tome da svaki stajling ostane suptilan kako ne bi izgledao previše "sređen", već je ideja da zadrži prirodan izgled. U galeriji u nastavku teksta pogledajte neke od predloga za ovu trendi frizuru:

Instagram Bob frizura