Dobro je poznato da samo zato što nešto izgleda "lagano" ne mora nužno značiti da je to i napravljeno bez napora. Možda je sasvim druga priča. Oblikovati punđu s merom opuštenosti i uglađenosti zaista je oblik umetnosti, ali jedna frizura koja se neprestano pojavljuje po celom Instagramu i uverava nas da je opuštenu punđu lakše postići nego što smo zamišljali.

Ovaj čvor postižeš kada na pola presaviješ svoj niski rep i provučeš ga kroz gumicu za kosu kako bi se stvorio oblik punđe, a zatim upotrebiš polovinu koja je izostavljena da je omotaš oko gumice za kosu i pričvrstiš na mesto. Zvuči zbunjujuće, ali očaralo nas je koliko su jednostavni koraci u praksi, a možete ih videti i u videu:

Kao i kod svih dobrih stvari, ključ je u pripremi. "Moj najveći savet pri stvaranju nadogradnji bez napora jeste da kosi date pravu količinu volumena jer se tada kosa prilično lako oblikuje", napomenula je frizerka Ema Čen. U pogledu proizvoda to možeš postići uz pomoć spreja za kosu, suvog šampona ili čak baby pudera.

Ako imaš kovrdžavu kosu pa misliš kako je ovu punđu nemoguće napraviti, varaš se. Videli smo je i na kovrdžavoj kosi i možemo slobodno reći da savršeno izgleda. Ako ipak želiš uglađeniji stil, koji možeš nositi i za posao ili neku svečaniju priliku, možeš oblikovati ovakvu uglađenu punđu.

Ako si zapela razmišljajući o frizuri i želiš nešto šik, onda obavezno pokušaj ovo. "Čak sam ovo uspela sa jednom gumicom za kosu i nijednom ukosnicom", priznala je Emma. Zvuči kao nešto što bismo volele isprobati!