Kako Tina ističe lepota dojenja predstavlja prostor podrške, dobrodošlice, inspiracije i nadahnuća za put majčinstva.

"Namera je da upoznajemo, istražujemo i obasjamo pojam lepote jednim novim svetlom. Predstavljamo lepotu žene, snagu žene, na veličanstven način, kroz prizmu majčinstva. Mi jesmo zemljanke, Mi jesmo sisari, Mi jesmo žitelji galaksije Mlečni put.

Ideja je da se što više ljudi uključi u pokret. svojim pričama i fotografijama, Putem haštaga #lepotadojenja i kroz lična iskustva kreiramo sadržaj i odgovaramo na različita pitanja vezana za izazove dojenja i majčinstva. Dobrodošle su žene koje ova tema zove i inspiriše, dobrodošli su muškarci koje žele da podrže buduće mame. Dobrodošle su žene dule i babice, koje žele da podele svoje iskustvo i kao mame koje su dojile i kao žene koje su podržavale mame na njihovom putu majčinstva i uspostavljanja dojenja posle porođaja. Dobrodošle su sve žene da nam se jave koje su savetnice za dojenje ili savetnici za dojenje."

Tini i Ani je želja da kroz Lepotu dojenja uspostave krug, zajednicu podrške, gde će žene osećati da nisu same, da nas u ovoj priči ima mnogo jer je majčinstvo misija od esencijalnog značaja za sve što postoji, jer ako nema mama nema ni beba, ako nema beba onda sve ostalo što stvaramo na ovoj planeti na neki način za nas ljude i nema toliko smisla.

Foto: Tina Marić
Wanted Foto: Tina Marić

"Kada smo zajedno i kada se osećamo da smo podržane naš imuni sistem je mnogo jači i naše zdravlje je tamo gde treba da bude da možemo sebi da budemo najbolje moguće, da našim bebama budemo najbolje moguće, našim partnerima, našoj porodici, okolini i celom postojanju."

Od kako su pokrenule profil Lepota dojenja naišle su na jako lep odziv, javljaju im se mame sa različitim iskustvima.

"Javljaju se žene koje majčinstvo tek čeka. Tako da verujemo da smo na dobrom putu da ostvarimo cilj kome težimo a to je da napravimo zajednicu koja će pomoći mamama da kroz podršku, ohrabrivanje, informisanost i edukovanje razume koliko je dojenje važno za zdrav razvoj mame i bebe."