KAKO SE DOGODIO NAJVEĆI SKANDAL U ISTORIJI OSKARA: Oni su proglašeni pobednicima, a onda je usledila velika NEPRIJATNOST

Najveći skandal na dodeli Oskara desio se 2017. godine kada je "La La Land" geškom proglašen za najbolji film.

Shutterstock

Na Oskaru koji je održani 2017. godine dogodio se jedan od najvećih skandala u istoriji. Bila je to 89. dodela, a obeležilo ju je pogrešno proglašenje pobednika u kategoriji za film godine.

Tadašnji prezentator, glumac Voren Bejti delovao je zbunjeno kada je otvorio kovertu na kojoj je pisalo ime dobitnika, pogledao je kolegincu Fej Danevej i dao joj da pročita. Ona je zatim "La La Land" proglasila filmom godine.

Reditelj filma Demijan Čazel i ostatak filmske ekipe došli su na binu, počeli da se zahvalju, a u tom trenutku nastao je haos u pozadini.

Youtube 

Tada je do mikrofona došao Džordan Horoitc, producent "La La Landa" i otkrio pravog pobednika.

"Mesečina je pobedila. Ne šalim se", rekao je tada.

Skandal na Oskaru  Youtube

Ekipa "Mesečine" prvobitno je izgledala zbunjeno baš kao i ostatak dvorane. Dramatičan preokret iznenadio je prisutne i prouzrokovao neprijatnost u prostoriji. Nakon razrešenja nesporazuma, drama "Mesečina" primila je Oskara, a ekipa filma zauzela je binu i počela sa govorima zahvaljivanja.

Voren Bejti tvrdio je kako je na kartici pisalo ime Eme Stoun koja je pre toga osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu "La La Land". Nekoliko sati kasnije stiglo je saopštenje i izvinjenje Akademije.

Youtube 

"Najdublje se izvinjavamo ekipi filmova "Mjesečina", "La La Land", Vorenu Bejtiju, Fej Danvej i gledaocima dodele Oskar na grešci koja se dogodila prilikom proglašenja dobitnika u kategoriji najbolji film.

Prezenteri su greškom dobili pogrešnu kovertu, što je odmah i ispravljeno. Istražujemo kako se to dogodilo i kako je uopšte moguće da se tako nešto dogodi i duboko nam je žao što se ovako nešto desilo", pisalo je u saopštenju.

Ova haotična scena odmah se popela na vrh liste najzanimljivijih momenata dodele Oskara.

Youtube