RUGALI SU JOJ SE ZBOG BOJE KOŽE, A DANAS JOJ SE SVI DIVE: Ko je žena koja je na crvenim tepihu uspela da zaseni Džej Lo

Iako je Dženifer Lopez ukrala svu pažnju na premijeri filma "Poslednji duel", kada se pojavila Ravdah Mohamed svi pogledi bili su usmereni samo u nju.

Gian Mattia D'Alberto / LaPresse / Profimedia

Pre nekoliko večeri dve žene ukrale su svu pažnju na venecijanskom festivalu.

Obe u belim haljinama - jedna veteranka šoubiznisa, druga, za čije će se ime tek čuti.

Naravno, reč je o Dženifer Lopez i manekenki Ravdah Mohamed.

Međutim, iako se Džej Lo pojavila u velikom stilu poput prave holivudske dive, pažnu priustnih ukrala je lepa Ravdah, a njeno izdanje malo koga je ostavilo ravnodušnim.

Ravdah Mohamed je somalijsko-norveški model, aktivistikinja i istaknut zagovornik prava muslimanki.

LaPresse / ddp USA / Profimedia 

Rođena je u Somaliji. Sa svega sedam godina je počela da nosi maramu, a godinu dana kasnije, sa porodicom se preselila u Norvešku, gde je počela sa obrazovanjem. U Norveškoj su je drugovi iz škole podvrgavali zlostavljanju, maltretiranju i rasizmu, posebno zbog nošenja hidžaba i boje kože.

Na početku modeling karijera, učestvovala je u modnim kampanjama u arapskom svetu, ali onda su je primetili svetski poznati brendovi, te smo je mogli videti na Nedelji mode u Njujorku, Parizu i Oslu.

printscreeen/instagram 

Tokom Nedelje mode u Oslu 2019. godine bila je tema medija i zbog veoma intrigantnog i posve neobičnog uličnog stila. Lepa manekenka otkrila je da se suočila sa poniženjem i odbijanjem, posebno u modnoj industriji, dok su klijenti oklevali da joj daju priliku da se pojavi na Nedelji mode u Parizu navodeći ogorčenje i reakciju francuskih političara.

Prvi put se pojavila na naslovnici norveškog modnog časopisa u avgustu 2019. godine "Costume Norge". Od tada, Ravdah se pojavljuje i u časopisu "Vogue" za američko tržište.

printscreen/instagram 

U maju 2021. godine zvanično je imenovana za urednicu predstojećeg časopisa "Vogue Scandinavia" koji bi uskoro trebao da bude predstavljen.

Tako će Ravdah postati prva urednica sa hidžabom jednog modnog časopisa, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

printscreen/instagram Pogledajte u galeriji još neka izdanja Ravde Mohamed, zbog kojih je i postala urednica norveškog Voga.