Pevačicu Šinejd O' Konor publika je zavolela zbog nestvarnog glasa, i iskrene emocije u svakoj pesmi, međutim, u svojim memoarima "Rememberings", otkrila je više nego šokantne detalje o osobi koja je zaslužna za njen najveći hit u karijeri. 

Naime, The New York Times u intervjuu s irskom pevačicom objavio isečak iz njene knjige o o pevaču Princu, za kog tvrdi da je bio nasilan.

O' Konor je već ranije spominjala da je sa pokojnim pop pevačem imala neprijatan susret, a jednom prilikom rekla je kako će sve objasniti kad bude stara i napiše knjigu. Sada, nekoliko nedelja pre izdanja "Rememberings", odlučila je da podeli više detalja o incidentu.

princ
printscreen/youtube 

Princ, koji je napisao njenu najpoznatiju pesmu "Nothing Compares 2 U", upoznala je samo jednom. Pozvao ju je u svoju vilu i tamo ju je  kritiikovao jer je psovala u intervjuima, a zatim predložio da se bore jastucima.

- Udario ju je nečim teškim, što je sakrio u jastučnicu - prenosi The New York Times.

Šinejd piše kako je nakon toga pobegla iz njegove kuće, ali da ju je on pratio automobilom. Nakon toga se, navodno, nisu više sretali.

- Moraš biti lud da budeš muzičar, ali postoji razlika između toga da si lud i da si nasilni zlostavljač žena - rekla je O' Konor.

Kada su je upitali šta sada misli o svojoj najpoznatijoj pesmi izjavila je da istu smatra u potpunosti svojom, bez obzira na to ko ju je napisao.

Najavljeno je da će O'Konor, koja je promijenila ime u Šuhada Sadakat nakon preobražaja na islam, otkriti dodatne detalje o sebi i svom životu. Kaže kako je kao dete bila zlostavljana, što je delomično i razlog zašto je pocepala fotografiju pape Ivana Pavla II. na emisiji SNL 1992. godine.