Zbog korona virusa svet je u proteklom periodu izgubio neke od najvećih imena u gotovo svim oblastima. Međutim, brojne slavne ličnosti uspele su da se izvuku nakon borbe sa korona virusom, a jedna od njih bila je i Salma Hajek.

Njoj je prošla godina ostala, kako je i sama rekla, u negativnom sećanju, jer ju umalo koštala života. Iako o svemu glumica nije želela da priča, nedavno se osvrnula na ovaj period i podelila neke detalje.

"Moj lekar me molio da odem u bolnicu jer je bilo tako loše, kritično. Rekla sam ne, hvala. Ako treba da umrem, umreću kod kuće. Više od sedam nedelja ležala sam u krevetu, a skoro sve vreme sam bila na kiseoniku. Borila sam se vazduh svakodnevno. Opravak je tekao jako sporo, tako da ni dan danas nisam u punoj formii snazi, a to sam najbolje osetila na snimanju filma "Kuća Gučijevih", kaže Salma.

salma hajek na snimanju kuce gucijevih
Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

"Mnogo sam se umarala i bilo mi je jako naprono, ali radim na tome da budem bolje. Ovaj kovid me razorio", ispričala je glumica, koja trenutno živi u Londonu sa suprugom Anrijem Pinoom i njihovom trinaestogodišnjom ćerkom Valentinom.

Takođe, u intervjuju se osvrnula i na to da je bila jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja Harvija Vainstina. Naime, ona je 2017. napisala tekst o tome, ali nakon toga o tome nije javno pričala.

"Za nekoga ko ne voli da govori o sopstvenoj patnji, pisanje o Harviju je moralo da bude mučno! Zbog toga mi je trebalo toliko vremena. Bilo je mi je teško, ali sam odlučila da ne budem žrtva, iako sam bila žrtva. Morala sam da se uverim da sam borac i, pre svega, neko ko je preživeo. Kada sam svoju priču iznela javno, bila sam šokirana kada sam čula koliko je još žena preživelo isto što i ja", rekla je Salma.

Takođe, priznala je da se mesecima zbog svega što se desilo, bila u teškoj depresiji, a da joj je podrška supruga bila najvažnija.

"Iako je bio šokiran što mu nisam rekla detalje onoga što sam prošla, bio je uz mene. I moji prijatelji su bili uznemireni, naročito što se taj isti čovek viđao sa svima nama kao da se ništa nije desilo. Trebalo je mnogo vremena da budem dobro, ali sam uspela", ispričala je Salma.