Ceo svet sa nestrpljenjem čeka taj 27. maj kada će konačno moći da gleda nove epizode nekada najpopularnije serije "Prijatelji".

Međutim, radost zbog okupljanja nekadašnje legendarne šestorke zasenilo je krajnje čudno ponašanje i izgled Metjua Perija, odnosno "Čendlera" u seriji.

U intervjuu povodom okupljanja, bilo je gotovo nemoguće ne primetiti njegovo zamuckivanje, nerazgovetno pričanje, i nehajan izgled. Takođe, primetno je i da je daleko manje pričao od ostatka ekipe.

Nakon prikazanog intervjua, zabrinuti komentari fanova samo su se nizali.

"Upravo sam video intervju i ne mogu da verujem kako Metju Peri izgleda... to mi ozbiljno slama srce", "Mučno mi je da vidim Perija ovakvog, on se čini potpuno isključen, samo gleda u prazno i polako govori", "Mrzim što ovo kažem, ali tužan sam i plašim se za Metju Perija", "Prokletstvo, pogledajte Metju Perija u intervjuu za "People", samo su neki u moru sličnih komentara.

metju peri
printscreen/youtube 

Činjenica je da je mnogo godina prošlo od dana kada je zvezda Metjua Perija sijala punim sjajem. Zapravo se glumac u prošlosti borio sa zavisnošću od narkotika i alkohola, što je rezultiralo ozbiljno narušenim zdravstvenim stanjem. O svemu tome javno je govorio više puta, a svet je zaprepastio i izjavom da se "uopšte ne seća snimanja "Prijatelja" između 3. i 6. sezone".

metju peri
Wagner AZ / ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uprkos Perijevom neslavnom izdanju, svako ko je iole pratio njegov lik i delo, zna da je dugo bio na ivici ponora. Njegov očuh Kit Morison u razgovoru za magazin "People" prošle godine priznao je da je malo falilo da Metju izgubi život, te da se još uvek nije u potpunosti oporavio od teške operacije želuca na kojoj je bio 2018, kada je proveo tri meseca u bolnici.

"U to vreme smo mogli da provodimo sa njim puno vremena, a mislim da je to bilo dobro za sve. Užasno je kad se ljudi ozbiljno razbole, moraju na operaciju i brinu da li će uopšte preživeti ili ne. To nas je sve još više povezalo. Svi smo morali da budemo tamo da ga izvučemo iz toga", izjavio je.

metju peri
printscreen/youtube 

I sam peri govorio je o paklu kroz koji je prošao: "Nisam mogao da stanem. Na kraju su se stvari toliko pogoršale da to nisam mogao više ni da krijem, i tako su svi saznali. U životu sam imao uspone i padove, mnogo sam naučio iz svojih neuspeha. Ono što mi je najbolje je da danas znam kako alkoholičarama da pomognem da prestanu piti".

Pored zdravstvenih problema, Periju ne cvetaju ruže ni na ljubavnom, ali ni na poslovnom planu - poslednji film je snimio pre 11 godina, a u nekoj seriji se pojavio još 2017. Zapravo, okupljanje "Prijatelja" je njegov prvi projekat na kome radi posle dužeg vremena.

Kada je ljubav u pitanju, nije tajna da je Peri često koristio aplikacije za upoznavanje. Međutim, nedavno je procurila prepiska sa jednom devojkom iz vremena kada je imala samo 19 godina. Glumac ju je tada pitao da li je star kao njen otac.

Uprkos svemu, ceo svet sa nestrpljenjem očekuje nove epizode kulte serije. Za specijal "Prijatelji: Ponovo na okupu" juče je izašao i dvominutni trejler, u okviru kog vidimo da su se glumci ponovo okupili na kulisama popularnog sitkoma, prisećajući se rada na jednoj od najpopularnijih TV serija svih vremena.

U specijalu će se pojaviti više od 15 poznatih gostiju, uključujući bivše članove "Prijatelja" poput Toma Seleka (Ričarda) i Megi Viler (Dženis), ali i drugih poput britanskog fudbalera Dejvida Bekama, glumca iz "Igre prestola" Kita Haringtona i pakistanske dobitnice Nobelove nagrade za mir Malale Jusufzai.

A kada je čuveni Čendler u pitanju, nadamo se da ga nakon svega konačno čekaju bolji dani.