Te davne 1987. godine, cela planeta pevala je mega-hit "Summertime love", poznatiji kao "Boys", a lepa italijanska pevačica Sabrina Salerno preko noći je postala zvezda.

Možemo slobodno reći da se mnogi i dan-danas sećaju njenih bujnih oblina u kupaćem kostimu, a provokativni video obezbedio joj je sigurno mesto među seks-simbolima tog doba.

Tokom karijere prodala je preko 20 miliona ploča, i imala 10 internacionalnih hitova, od kojih su tri bila na prvom mestu. pored "summertime love", mnogi se verovatno sećaju i "All of Me (Boy Oh Boy)", "My Chico", "Like a Yo-Yo", "Gringo", "Siamo donne" ali i kaver verzije "Call Me" koju je snimila sa Samantom Foks.

Rođena je 15. marta 1968. godine, u Đenovi, a sve do pete godine odgajala ju je tetka jer otac nije želeo da je prizna, a njena majka nije bila spremna da ima dete. Nakon toga, otišla je da živi sa bakom i dekom u San Remo. Obrazovanje je bilo veoma bitno u njihovoj kući, pa je Sabrina pohađala filološku gimnaziju i učila engleski, francuski, šanski i ruski jezik, a uporedo pohađala časove plesa. Sve do 17. godine kada su je spazili modni skauti.

Karijeru je započela kao model nakon što je pobedila na jednom italijanskom takmičenju u lepoti 1984. godine, a na svetskoj sceni debitovala je 1986. godine singlom "Sexy Girl". Od tog momenta vrata su se samo otvarala, a ubrzo je dobila i titulu najbolje evropske pevačice na jednom takmičenju godinu kasnije.

Za Sabrinine koncerte tražila se karta više, a nebrojeno puta je napunila stadione ne samo u Italiji, već i širom sveta. Međutim, iako su mnogi smatrali da je u njenom slučaju "svakog čuda tri dana dosta", te da ništa neće uspeti da napravi od svoje karijere, pevačica ih je sve demantovala, a karte koje su joj se otvarale tokom karijere pametno je iskoristila.

Tokom ranih devedesetih, želela je da napravi pauzu i posveti se drugačijoj vrsti muzike, jer nije želela da je pamte kao "samo još jedno lepo lice", međutim, to se nije dopalo njenom menadžeru koji ju je, nakon što je Sabrina odbila da snima seksi, "lepršave" pesme, tužio i čak joj zabranio da nastupa u Italiji nekoliko godina. Sabrina se nije predala i za to vreme radila je za druge i komponovala muziku za neka od najvećih imena muzike kao što je bila Grejs Džons, ali i za brojne italijanske izvođače. 

Oprobala se i u glumi i bila deo mnogih italijanskih popularnih serija, a vodila je i muzičke kvizove i live emisije. Zanimljivo je da je i dan-danas aktivna na polju muzike.

Čak i kada je u pitanju ljubav, iako su mnogi govorili da Sabrina može da ima koga želi, nikada nije bila poznata kao skandal-majstor, naprotiv.

Navodno je u celom svom životu bila samo sa tri momka, a sa poslednjim je u srećnom braku već 27 godina. Italijanskog preduzetnika Enrika Montija upoznala je 1993, a pred oltar su stali 2006. godine. Roditelji su sedamnaestogodišnjeg dečaka Luke Marija, a tokom godina trudili su se da svoju ljubav sačuvaju dalje od očiju javnosti.

Danas kada pogledate Sabrinin Instagram profil, verovatno ćete dobro protljati oči jer pevačica izgleda čak i bolje nego kada je bila mlada.

Svoju sjajnu liniju duguje zdravoj ishrani ali i redovnom vežbanju, ali je i dalje neverovatno da izgleda ovoliko dobro.

Nije ni čudo što i dan-danas ima tolike obožavatelje, a definitivno je dokazala zašto Italijanke smatraju najlepšim ženama na planeti. 

Još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod: 

printscreen/instagram Sabrina Salerno