Poznate ličnosti najčešće ne biraju same svoju odeću već to rade dobro plaćeni stilisti. Međutim, ponekad se desi da i njima ponestane inspiracije pa pomoć potraže, gde drugo već na društvenim mrežama.

Tako su neki od njih naišli na Instagram profil Jelene Karleuše, koju prati preko dva miliona i 400 hiljada ljudi širom sveta, i inspirisali se njenim modnim kreacijama, o čemu su kasnije pisali i strani mediji.

Ono što je sigurno, Jeleni Karleuši niko ne može da ospori da ima neverovatan osećaj za modu, a to su uvidele i mnoge planetarno poznate zvezde!

Već nekoliko puta do sada Jelena Karleuša je ponela određene modne detalje, kao i odevne komade, pre svetskih zvezda, kao što su Kim Kardašijan, Niki Minaž, Bijonse i tako po ko zna koji put pokazala da je ona ta koja postavlja trendove.

Moramo priznati da je nadimak modne ikone Jelena zasluženo dobila, a samim tim to što je svetski poznate zvezde neretko kopiraju, dokaz je da je to što ona radi zaista visokog kvaliteta.

jelena karleuša
ATA Images 

Bijonse

Problem je počeo kada se pop diva Bijonse pojavila na Met gala večeri u providnoj haljini prekrivenoj dragim kamenjem, a Jelena Karleuša primetila dosta sličnosti sa kombinacijom koju je ona tri godine ranije već nosila. 

Osim sličnisti sa kreacijom pop dive Bijonse sa ovog bala, Karleuša je na svom Instagram profilu objavila kolaž još nekih fotografija koje je pronašla i koje jasno pokazuju gde se stilista zvezde popa najviše inspirisao. Opis je glasio "To se zove originalnost. Trebalo bi da probate ponekad"- poručila je Jelena uz objavljenu fotografiju.

Kim Kardašijan

Osim što je sama Jelena više puta tvrdila da je starleta kopira, o ovome su brujali i neki od najpoznatijih stranih medija. Ova informacija je došla i do Kardašijanke koja je izjavila da je ne kopira, ali da je proverila ko je Jelena Karleuša i da joj se veoma dopada njen smisao za modu, kao i da mnogi njihovi stajlinzi zaista imaju sličnosti.

Kajli Džener

Svi znamo koliko Karleuša voli da menja frizure i boje kose, a mnoge je iznenadila kada je rešila da se ofarba u plavu boju. Nedugo nakon toga, Kajli Džener je pozirala sa identičnom bojom kose, što je odmah nateralo pevačicu da je optuži za kopiranje.
Kajli Džener, mlađa sestra Kim Kardašijan, takođe pronašla inspiraciju u našoj pevačici za stil, na kojoj joj neretko čestitaju mnogi svetski poznati stručnjaci. 

Niki Minaž

Kreaciju domaćeg dizajnera sa kojim Jelena obožava da sarađuje nosila je i čuvena reperka. Međutim, Karleuša se odmah pohvalila je ovu kombinaciju nosila prva, ali jedno je sigurno, Jelena je bila i više nego ponosna jer je uzor jednoj od svetskih pevačica koju veomaceni i poštuje.

Lejdi Gaga

O ovome su takođe pisali strani mediji, koji su u više sličajeva pronašli neverovatnu sličnosti između odevnih kombinacija Lejdi Gage i Jelene Karleuše. Između ostalog, tu je bila i haljina od papira i providni kombinazon sa cirkonima, a naša pevačica je izjavila da je presrećna što tako velika zvezda vidi inspiraciju u njoj.

Arijana Grande

Poslednja u nizu za koju pevačica tvrdi da ju je iskopirala jeste Arijana Grande. Naime, Arijana je na ovogodišnju dodelu Gremi nagrada došla obučena u raskošnu balsku haljinu, sličnu onoj koju je Karleuša nosila za potrebe jednog snimanja.
Jelena se nakon toga obratila na Instagramu gde je postavila dokaz da je ona prva nosila ovakvu kreaciju.

U ovom sažetom videu pogledajte koje su to sve planetarno poznate ličnosti nosile slične ili čak i iste kombinacije kao Jelena Karleuša.

Više slika pop dive i njenih modnih izdanja pogledajte u galeriji:

ATA Images/Antonio Ahel Jelena Karleuša