Kada vam je majka niko drugi do kraljica popa - Madonna, jasno je da će javnost pratiti svaki vaš korak. Međutim, Kada je u pitanju Lurdes Leon, slobodno možemo reći da je i ona, kao i mnoga druga deca slavnih imala svoje "faze", ako bismo to tako mogli nazvati. 

Da krv nije voda, pokazala je u brojnim kontroverznim objavama i potezima u javnosti, pokazujući da je i sama ekcentrična kao slavna joj majka.

Od izrazitih stavova o nedepiliranju, pa sve do opijanja u javnosti, mlada Lurds konačno je odlučila da stane na kraj takvom ponašanju i da se povuče neke ozbiljnije i profesionalnije poteze. 

Iza sebe 24-godišnja Lurds ima sopstvenu liniju odeće za robnu kuću "Macy's", a kad joj je bilo tek 13 godina, pojavila se u velikom broju modnih kampanja poznatih svetskih brendova. Međutim, i pored velikih ličnih uspeha, uvek je nekako ostajala u senci poznate majke.

Ipak, u najnovijem intervjuu za magazin "Vanity Fair", Lurds, koja se inače školovala u elitnoj Srednjoj školi za muziku i umetnost, napokon je svetu otkrila svoje ambicije i buduće planove, u koje spada i glumačka karijera, a potvrdila je i da joj je prvi dečko bio glumac Timoti Čalamet. Kako je istakla, on ju je inspirisao da krene tim stopama, i velika joj je želja da u nekom filmu glumi majku Terezu.

Lurdes je sa samo tri godine počela da pohađa časove baleta, za šta je zaslužna njena majka, koja je od najmanjih nogu podsticala njen potencijal.

"Čim bi primetila da imam potencijal ta nešto, jako bi se trudila oko svega", otkrila je Lurdes.

Uz jednom od njenih dosada najiskrenijih intervjua, u magazinu su objavljene i njezine nikad seksepilnije fotografije, koje pokazuju potpuno drugačije izdanje od pređašnjih, dok pozira samo u donjem vešu i besprekorno je sređena, za razliku od apa-drapa izdanja u kakvim je često snimljena u javnosti.

Lurdes je pre četiri godine debitovala u svetu mode kada je snimila kampanju za Stelu Mekartni, a ona joj je prošle godine pomogla i u dizajniranju nove kolekcije. Trenutno je zaštitno lice modne kuće "Marc Jacobs" i trudi se i da započne filmsku karijeru, kao što je i njena slavna majka to nekada radila.

Što se ljubavnog života tiče, posljednje četiri godine u srećnoj je vezi s Džonotanom Pugliom, sa kojim je pre nekoliko meseci snimljena na odmoru u Meksiku.

Inače, pevačica ima dvoje biološke dece, ćerku Lurdes (20) i sina Roka (17), a iz afričke države Malavi usvojila je četvoro mališana. Iz Malavija su Meri Džejms (11) i Dejvid Banda (11), koji su u njen dom stigli pre više godina, a pre nekoliko godina Madona je usvojila i devojčice Stelu i Ester.