Iako je danas jedna od najpoznatijih manekenki koja zarađuje milione i ima brojne fanove, manekenka Kara Delevinj nekada se borila sa teškom depresijom i čak je probala da se ubije.

Kara je svojevremeno isprčala kako je u detinjstvu bila sklona samopovređivanju i da je nekoliko puta udarala glavom u drvo kako bi se oslobodila negativnih osećanja. Delevinj je rekla kako je sebi nanosila povrede u vidu ogrebotina pa čak i pokušala lekovima sebi da oduzme život.

"Borila sam se sa besom, depresijom i anksioznošću. Ova negativna osećanja su bila toliko jaka da bih udarala glavom u drvo samo da bih ih se otarasila", rekla je ona za "Vogue".

"Nikada nisam presekla vene, ali sam se toliko grebala da sam krvarila", rekla je Kara i dodala kako je jednom prilikom i pokušala samoubistvo.

Kara Delevinj
Shutterstock 

"U jednom trenutku mi je to palo na pamet i imala sam načina da uradim to. Tada sam rekla sebi da moram da odlučim da li više volim sebe od ideje o smrti. Tada je počela da svira pesma od mog pokojog druga koji je preminuo od prevelike doze heroina. To je bilo upozorenje od njega. Toliko sam bila besna na sebe", ispričala je manekenka.

Brtanska manekenka Kara Delevinj jednom prilikom je pričala o svom odnosu prema ženama, kada je iznelda detalje o svom odrastanju i koliko se zbog svoje seksualne orjentacije stidela.

Ona je gostujući u podkastu emisije kod holivudske glumcie Gvinet Paltrou otkrila da je odrastala u staromodnoj porodici.

Kara Delevinj
Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

"Nisam poznavala nikoga ko je gej. Nisam znala ni da to postoji. Nisam bila svesna da sam zapravo homofobična. Pomisao na to da bih bila s partnerom istog pola mi se gadila", priznala je ona tada.

"Sećam se teške depresije i suicidalnih trenutaka života jer me bilo sram što sam lezbijka. Ali to je sad deo mene koji volim i prihvatam", pojasnila je Kara.

Karu danas privlače ljudi nezavisno od pola i seksualne opredeljenosti. Iako prihvata da je privlače i žene i muškarci, svoju seksualnost opisuje kao nešto što se stalno menja.

"Još uvek postoji deo mene koji bi hteo da sam heteroseksualka. To je veoma komplikovan".

"Uvek sam saosećala s osobom koja je bila sa mnom. Jako je teško zadržati normalnost u takvoj vezi. Sad pokušavam da svoj život držim u što većoj privatnosti jer javnost može uništiti puno stvari", kaže i dodaje kako se s godinama prepustila svojoj androgenoj strani.

"Bila sam nesrećna jer nisam bila iskrena prema sebi, pogotovo kao manekenka. Ja sam androgena osoba i ne uklapam se u kalup. Volim da budem žena i sređujem se, ali isto tako volim biti i grublji muškarac", zaključila je.

kara delevinj
Print Screen/Instagram Cara Delevingne 

"Mislim da ću uvek biti panseksualna, bez obzira na to da li sam zaljubljena u nju, njega ili ono... Ja se zaljubljujem u ličnost i to je sve", izjavila je manekenka za „Variety“.

Kara je prošlog leta raskinula dvogodišnju vezu sa glumicom Ešli Benson, sa kojom je navodno bila i u braku. Pošto se na „nstagramu pojavila fotografija na kojoj poziraju u društvu bliskih prijatelja, šuškalo se da su lepe plavuše sklopile brak u Las Vegasu. 

Instagram Kara Delevinj