Novi dan, nova drama na Jutjub sceni. 

A ko je osoba koja je ubedljivo na prvom mestu kada su te stvari u pitanju? Džejms Čarls, zna se. 

Međutim, obog puta, kao da je u pitanju "déjà vu". Već viđeno, ponovljeno, i očekivalo bi se da je influenser konačno naučio lekciju, ali... očigledno neki moraju da udare glavom nekoliko puta da bi shvatili da su neke stari jednostavno ogromno NO-NO!

Džejms se ponovo upleo u staru priču slanja seksualnih poruka maloletnim licima. 

Ponovo je "siroti Džejms" pao na priču da su u pitanju punoletne osobe, koje su, gle čuda, ipak maloletne. Naravno, bura se digla, a fanovi nekadašnje bjuti guru mame Tati Vestbruk, sada konačno imaju razlog da likuju, jer izgleda da influenserka ipak nije lagala kada je tvrdila da jutjuber voli "zabranjeno voće". 

Međutim, ovog puta, Džejms je ostao bez glavnog sponzora i takoreći brenda koji ga je proslavio i od koga je zarađivao milione. 22 miliona dolara da budemo precizni. 

Naime, Morphe, veliki kozmetički brend pod čijim pokroviteljstvom je Džejms prodavao svoje palete i ostale kozmetičke preparate, rešio je, takoreći, da opere ruke od mladog influensera.

"U svetlu poslednjih optužbi protiv Džejmsa Čarlsa, Morphe je odlučio da prekine saradnju sa influenserom, a da svi produkti iz kolaboracije budu na rasprodaji. Cilj Morphea je uvek bio i ostaće kreiranje pozirivnog, sigurnog i osnažujućeg mesta za sve ljubitelje šminke, koji žele da sa nama podele svoju pasiju prema umetnosti i kozmetici, a Morphe je odlučan da to tako ostane i u budućnosti", napisano je u zvaničnoj objavi brenda. 

Ovog puta, komentari su bili na strani brenda većinski. "Konačno", "Hvala bogu", "Dva puta se izvukao, treći neće"... samo su neki od tvitova korisnika. 

Jutjub je takođe bio preplavljen snimcima na kojima je studirano "Džejmsovo izvinjenje" od pre dve nedelje, zbog kog su mnogi saglasni u jednom - ako tvrdš da ti je namešteno, i kažeš da imaš dokaze za to, zašto ih nisi izbacio i oprao svoje ime? Zašto bi neko svesno prolazio kroz golgotu i gubio milione dolara osim ako zapravo nije kriv? 

Mnogi su komentarisali da se ove stvari rade na sudu, a ne na Jutjubu, ali i da su izvinjenja Jujtubera najsmešnija stavr ikad, jer se bukvalno vidi da je sve iscenirano. 

"Jednom je nesrećan slučaj, dvaput je koincidencija, tri puta je već patern" jedan je od komentara sa najviše lajkova. 

"Izvinjava se samo zato što je uhvaćen", "kada kaže da želi da se edukuje po pitanju onoga što je uradio, to nema nikakve veze. Trebalo bi da znaš da se neke stvari jednostavno ne rade", nastavili su da komentarišu ispod njegovog videa u sličnom maniru. 

Podsetimo, prvi put se Džejms našao u sličnoj situaciji pre nekoliko godina, kada je bio na samom početku karijere. Ispostavilo se da je uznemiravao momka koji uopšte i nije bio gej. Nakon toga, brojni Jutjuberi i do tog momenta veliki prijatelji, ostavili su ga na cedilu. Međutim, Džejmsu se mnogo toga oprostilo zbog godina i neiskustva. Nakon toga ponovile su se optužbe, ali i iz toga se Džejms izvukao, sve do poslednjeg slučaja. Džejms je nekolicini tinejdžera slao eksplicitne seksualne poruke. Iako tvrdi da je mislio da su punoletni, takođe je i priznao da nije mogao da prestane da im piše jer je bio očajan. Ipak, jedan od momaka kog je Džejms uznemiravao tvrdi da na svim njegovim profilima na mrežama piše njegovo godište, te da je Džejms vrlo dobro znao da ima samo 16 godina.

Influenser se nije oglašavao poslednje dve nedelje, kao ni po pitanju raskida ugovora sa Morphijem. Ostaje samo da vidimo u kom prvcu će se odvijati njegova karijera i da li će uspeti da se oporavi i od ovog skandala.