Uglavnom mislimo da se loše stvari dešavaju samo običnim ljudima. 

Međutim, da je to sve samo ne istina, osetio je na svojoj koži poznati glumac Majkl Džej Foks, kome se ceo život promenio kada je imao samo 28 godina.

Naime komičar kog publika pamti po franšizi "Povratak u budućnost", ali i iz serije "Spin city" susreo se sa stravičnom dijagnozom. Otkrivena mu je Parkinsonova bolest, a najgore od svega je što leka nema!

Zapravo je zbog napretka bolesti i morao da napusti hit seriju "Spin city" nakon što mu je bilo sve teže bilo da kontroliše simptome. Nakon četiri godine i ogromnog uspeha koji je serija postigla, "nasledio" Čarli Šin, a sa njim su snimljene još dve sezone.

Majkl se u finalnoj epizodi četvrte sezone oprostio sa svim kolegama sa kojim je radio u ostvarenju, a mnogi nisu mogli da zaustave suze zbog odlaska omiljenog američkog komičara.

Prvi znaci bolesti počeli su da se javljaju još davne 1989. godine, a konačna dijagnoza postavljena mu je godinu dana kasnije. Međutim, svoju tajnu dugo je čuvao, i tek je 1998. godine odlučio da otkrije javnosti od čega boluje.

U međuvremenu je prestao da pije alkohol koji je počeo da konzumira nakon postavljene dijagnoze, jer je to bio jedini način, kako je tada rekao, da izađe na kraj sa depresijom i tugom jer jednostavno nije mogao da prihvati činjenicu da boluje od neizlečive bolesti.

"Samo sam pomislio – ovo je nemoguće, to se ne događa meni. Itekako me je iznenadilo kada sam čuo dijagnozu, bio sam potpuno preplašen, pa sam odlučio da pronađem načine kako bih pobegao od svega što sam čuo'', izjavio je svojevremeno za "Closer Weekly".

"Počeo sam da pijem, i to previše. Pio sam jer sam sam sebe uverio da će bolest tako da nestane'', priznao je.

Da ima ozbiljan problem shvatio je tek nakon nemilog događaja kada ga je supruga Trejsi zatekla pijanog na kauču sa prolivenom limenkom piva, dok je njihov trogodišnji sin bio bez nadzora.

Glumac je istakao da je to bila kap koja je prilila čašu i tada je odlučio da potraži profesionalnu pomoć. Trejsi se ostala uz njega, a i dan-danas uživaju u skladnom braku.

Par se zapravo upoznao na snimanju serije "Porodične veze", kada je lepa Trejsi Polan igrala ulogu Majklove devojke. Venčali su se 16. jula 1988. godina, i dobili su četvoro dece: sina Majkla Sema, bliznakinje Akvinu Kejtlin i Sjaler Franses, i ćerku Esme Anabel.

O svemu što su prošli tokom godina, kao i koja je njihova tajna, pričali su u gostovanju kod čuvenog voditelja Džimija Falona. 

Par je prepričavao svoje dogodovštine, a primerno je da se i dalje vole kao na početku. "Ona me je spasla", rekao je Majkl i raznežio sve u studiju.

Nakon incidenta, glumac je bio na odvikavanju, a od tada glasno zagovara, promoviše i podstiče istraživanja Parkinsonove bolesti.

Davne 2000. godine osnovao je udruženje "The Michael J. Fox", koje je posvećeno pronalasku leka, što je prema njegovim rečima veoma blizu, a tokom godina prikupljeno je preko 100 miliona dolara namenjenih za podrobna istraživanja bolesti.