Glumac Kijanu Rivs stekao je veliku popularnost svojim ulogama u blokbasterima, akcionim hitovima i nekim filmovima koji su ekspresno ušli u antologiju kinematografije. Međutim, u poslednje vreme mnogo je veći akcenat na njegovom karakteru koji, čini se, uopšte nije oštećen stereotipima današnjice: njegova devojka ne izgleda kao model, veliki deo novca koji zarađuje daje za medicinska istraživanja, a kad ga pitaju kako uspeva da ostane sa obe noge na zemlji, kaže: "Pretpostavljam da je zbog gravitacije."

Za kratko vreme postao je simbol slobodnog duha u današnjem svetu, gde je to prava retkost. I tu slobodu je ponovo dokazao: iako je svet stripa daleko iza filmskog po zaradama i honorarima, glumac je pristao da njegov lik bude upotrebljen za glavnog protagonistu nove grafičke novele pod nazivom "BRZRKR". 

Berzerker nije prvi put da se Kijanu pokazao kao crtačka inspiracija
Courtesy of Ben Koracevic/MEGA / The Mega Agency / Profimedia Berzerker nije prvi put da se Kijanu pokazao kao crtačka inspiracija

Iako je ovo za njega sasvim nova sfera, slavni glumac kaže da se tu oseća kao kod kuće:"Još od malih nogu sam voleo stripove i oni su umetnički uticali na mene," rekao je Rivs, dodajući da je još od detinjstva želeo da igra Vulverina.

I zaista, Nea ili Džona Vika nije teško zamisliti nacrtane na papiru.

Prva epizoda stripa u kom se Kijanu Rivs pojavljuje kao Berzerker izlazi 7. oktobra ove godine.