Kada je serija "Dva i po muškarca" bila na vrhuncu popularnosti, Čarli Šin je bio najplaćeniji televizijski glumac na planeti Zemlji. Njegov honorar za samo jednu epizodu od  pola sata iznosio je 1.7 miliona dolara. A on nije bio preterano štedljiv tip.

Glumeći dekadentnog Čarlija Harpera, kom ništa što je ljudsko nije strano, uključujući piće, drogu i bezbroj žena, Šin je, po mnogima, glumio sebe. Kao i Harper, menjao je partnerke neverovatnom brzinom, a u više navrata rečeno je da je u sebe uneo više alkohola i droge nego što bi to ijedan ljudski organizam mogao da preživi. 

Ipak, takav odnos prema životu vrlo brzo je stigao na naplatu. Neodgovoran, razmažen, nervozan i nemoguć, Čarli je u više navrata upropastio sezonu serije, izgovarajući se ličnim problemima, svađajući se sa producentima ili se, prosto, ne pojavljujući na setu. 2011. godine cela ekipa se složila da sa Šinom više ne može da se radi. U igru je ušao Ešton Kučer, a Čarli, koji je u tom trenutku bio u vezi sa nekoliko žena, od kojih je jedna bila profesionalna porno-glumica, vređao je produkciju i novu postavu gde god je stigao, a potom čak i snimio akciju spasavanja svoje prikolice iz studija, koji možete pogledati ovde.

U jednom trenutku čitav svet se pitao da li je Čarli teško mentalno oboleo
Screenshot/Youtube U jednom trenutku čitav svet se pitao da li je Čarli teško mentalno oboleo

Naravno, ovo je uradio pod dejstvom alkohola, droga i svojih ostalih demona.

A onda je rešio da nas upozna s njima.

Godine 2015. Šin je javno priznao da mu je četiri godine ranije dijagnostikovana infekcija HIV virusom. Otkrio je tada da je plaćao silne milione ucenjivačima da bi ovu informaciju zadržao u tajnosti, kao i da se alkoholu i drogama odao samo da bi mogao da se nosi sa činjenicom da ima HIV. "U tom trenutku psihoaktivne supstance bile su jedini alat kojim sam raspolagao da bih se borio protiv ogromnog straha koji sam osećao. Ali to nije pomagalo. Samo je činilo stvari gorim. Želeo sam da udavim anksioznost prema onome što će moj život postati nakon dijagnoze i da otupim toliko da o tome uopšte ne mislim."

Sada radi za "sitne pare", voli i više ne pije; kaže da je ponosan na to što je dosledan, pouzdan i častan
Profimedia Sada radi za "sitne pare", voli i više ne pije; kaže da je ponosan na to što je dosledan, pouzdan i častan

Tada se povukao iz javnosti. Malo ko je narednih godina znao išta o njegovom životu.

2017. je pronašao ljubav sa dvadesetosmogodišnjom manekenkom Džulijom Stambler, koja je, ispostaviće se, takođe bila dadilja njegovoj deci u prethodnom braku sa Bruk Miler. Džulija je jednom izjavila da nemaju problema sa seksualnim životom jer antivirusna terapija daje rezultate, a koriste i zaštitu.

Uprkos tome što je apsolutno sve krenulo po zlu, bilo je očigledno da se Čarli i Džulija odlično zabavljaju
Profimedia Uprkos tome što je apsolutno sve krenulo po zlu, bilo je očigledno da se Čarli i Džulija odlično zabavljaju

Međutim, uspevši da se podigne u emocionalnom životu, Čarli je finansijski i dalje posrtao. I to sve više. Pošto se našao na crnoj listi apsolutno svih producenata, nije mogao da nađe baš nikakav posao. Iako je prodao svoju vilu zbog neplaćenih rata kredita, bio mu je potreban stalni izvor prihoda. I eto nas na poučnom kraju.

Čarli Šin danas prodaje preko sajta personalizovane čestitke za razne povode (možete naručiti jednu za, recimo, prijateljev rođendan, ili godišnjicu braka) za oko 450 dolara, s tim što se oko cene može i pregovarati. Trezan je dve godine. Konačno. Nakon brojnih pokušaja odvikavanja, uspeo je tek kad ga je policija sprečila da odveze svoju ćerku na zakazani sastanak pošto je pio. Zdravlje mu je sada stabilno. 

"Do današnjeg dana nije mi jasno kako sam uspeo za tako kratko vreme da napravim toliki haos u životu," priznao je Čarli. "Kao da su me zaposeli neki demoni, ili vanzemaljci. Sada sam napravio neke značajne promene. Pokušavam da ne mislim previše unapred, a radim i neke prilično kul stvari. I ponosan sam što sam konačno dosledan. I pouzdan. I častan."