Američki glumac Adam Devenport, koji već pola godine živi i radi u Beogradu, iznenađen je stavom glumice Elizabet Olsen o Srbima i Srbiji. On oštro osuđuje sve što je rekla na ovu temu i apsolutno se ne slaže sa njenim izjavama.

Glumac ističe da je itekako zadovoljan gostoprimstvom u Beogradu i ima samo reči hvale.

"Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci sa kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu", napisao je on i dodao: 

"Filmska zajednica je globalna i ne sme da zna za granice. Naša odgovornost kao glumca je da stvorimo empatiju i razumevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost uprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvesno vreme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabarala. Smatram da treba da se izvini Srbima! Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Elizabet Olsen rekla, nego je vekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo!", rekao je glumac u dahu i istakao:

"Mislim da su njene izjave proistekle iz Američkog egocentrizma da sve što nije Holivud, nije vredno. Moramo da javno kritikujemo taj sistem kako bi se nešto promenilo. Mnoge divne filmske priče su ispričali autori širom sveta."

Adam Devenport
Instagram 

Adam Devenport se doselio iz Njujorka u Beograd u oktobru. U Americi je radio kao producent, glumio na of-Brodveju, osvojio Nezavisnu nagradu u Linkoln centru, kao i muzičku nagradu za izvođača godine od Međunarodnog udruženja. Trenutno radi na nekoliko projekata u Srbiji.

elizabet olsen
Shuterstock 

Uskoro počinje snimanje velikog istorijskog projekta a producira ga jedna poznata srpska produkcijska kuća koja iza sebe ima niz uspešnih serija i filmova. Čeka ga naslovna uloga u filmu Lični trener koji se snima na leto u Srbiji u produkciji Fame Solutions. A radiće i kao instruktor glume ovog leta na samom snimanju sa srpskim i slovačkim glumcima na filmu Petrovački klinci.

Podsetimo, Elizabet je 2014. iznela niz neistina o našoj zemlji, kada je izjavila da Srbija postoji samo 13 godina, kao i da naš narod nema ništa svoje. Izgleda da iza svega stoji lični problem koji je Elizabet imala sa bivšim verenikom i kolegom Reobertom Bojdom Holburkom koji je Olsenovu navodno ostavio zbog Srpkinje Tatijane Pajković sa kojom je danas u braku i sa kojom ima sina.