Uprkos milionima na računu, mnoge zvezde su bile primorane da se odreknu velelpnih imanja u kojima su uživali, a da su pandemija i manjak posla i te kako imali uticaja, svedoči i to što se više piše o "zvezdanim prodajama" nego o "zvedanim kupovinama".

Biće da je i to način da uštede koji dinar, jer znate i sami - što veće imanje, veća i ulaganja i održavanja.

Tom Kruz

Prvi na listi onih koji su rešili da prodaju svoj dom je Tom Kruz (58), koji je svoje imanje od 320 hektara u Telurajdu u Koloradu prodao za 39. 5 miliona dolara. 

Na imanju se nalazi vila sa sedam spavaćih soba i devet kupatila, u pitanju je mesto na kojem je 2008. Toma Kruza intervjuisala Opra Vinfri. U nekadašnjem domu glumac je ugostio i novinare "Veniti fera" i tom prilikom im pokazao fotografije ćerke Suri koju je dobio sa bivšom suprugom Kejti Holms.

Fejt Hil i Tim Megrou

Fejt Hil i Tim Megrou prodali su ostrvo od 20 hektara koje službeno bilo na tržištu prodaje od februara i to za vrtoglavih 35 miliona dolara. Ostvro se nalazi na Egzumi na Bahamima.

fejt hil i tim megrou
printscreen/youtube 

Par je 2003. kupio imanje nazvano "L'île d'Anges", koje zovu i Got Kej, a pre četiri godine je njihov dom ekskluzivno prikazan u emisiji "Architectural Digestu". Njih dvoje su tada uzjavili da je to imanje na Bahamima bilo samo mala koliba kada su ga kupili.

Napravili su zatim njemu osam paviljona 2012. Kako piše "24 sata hr", sada je to dom od 6.517 kvadratnih metara sa apartmanima sa četiri spavaće sobe, pet kupatila i osmatračnicom, a sve je povezano sa pokrivenim verandama i prolazima od gotovo 5.000 kvadratnih metara.

Žizel Bunšen i Tom Brejdi

Početkom januara ove godine, nekadašnji supermodel Žizel Bunšen i igrač američkog fudbala Tom Brejdi, oprostili su se od luksuznog imanja u okolini Bostona za 32,5 miliona dolara, nakon što je na tržištu bilo više od godinu dana.

Par je od avgusta 2019. prodao imanje od 12.112 kvadratnih metara za 39,5 miliona dolara.

zizel bunsen
printscreen/youtube 

To je kuća sa pet spavaćih soba i sedam kupatila, a luksuzno imanje može se pohvaliti vinskim podrumom, teretanom i spa centrom, koji uključuje sto za masažu, saunu i prostor za meditaciju, dasku i dve kuhinje.

Met Dejmon

Takođe u januaru nekadašnji holivudski zavodnik Met Dejmon je objavio da prodaje rezidenciju na području Pacifika Palisejdsa za 21 milion dolara.

Kuća od 13.508 kvadratnih metara nalazi se u jednoj od najpoželjnijih ulica na tom području, a u njoj je sedam spavaćih soba i 10 kupatilaa. Prostire se na površini od više od pola hektara, dom je okružen bujnim zelenilom i jedno je od najvećih imanja u omiljenoj četvrti Gornje rivijere, koju američke zvezde obožavaju.

Pamela Anderson

Kuću prodaje i Pamela Anderson, ona je početkom marta na prodaju stavila vilu uz obalu okena, koja ima četiri spavaće sobe i četiri kupatila. Glumica traži 14.9 miliona dolara, a u toj kući živela je duže od dve decenije.

Pamela je kuću kupila za 1.8 miliona dolara 2000. godine, prema pisanju "Los Anđeles tajmsa", a prvi put je pokušala da je proda 2013. godine, tražeći 7.75 miliona dolara. A nakon što se tajno udala za svog telohranitelja Dena Hejhrsta u januaru, odlučila je da se vrati nazad u Kanadu gde će sa novim mužem živeti na nekadašnjem imanju svoje bake na ostrvu Vankuver.

Lili Kolins 

I mlada glumica našla se na listi onih koji su rešili da prodaju svoj luksuzni dom. Svoju vilu na Beverli Hilsu prodala je za 13.5 miliona dolara. 

lili kolins
printscreen/youtube/ Luxish 

Kuća ima 4 spavaće sobe i 5 kupatila, a sagrađena je još 1954. godine od strane poznatog arhitekte Džona Elgina Vulfa. Dom se nalazi pored čuvenog Sunset Boulevarda. Sadrži biblioteku, bar, svečanu trpezariju, trpezariju, terasu sa bazenom, hidromasažnom kadom i kabinom sa svlačionicom i teniski teren sa sedištima za do šest osoba.

Lepa glumica, koja je imanje kupila 2016. godine, živela je u kući tokom karantina sa odnedavno verenikom Čarlijem Mek Daulom, piscem i rediteljem.