Kada su na scenu britanskog takmičenja "The X Factor", davne 2011. godine, stupile članice benda "Little Mix", svet je konačno dobio dostojne naslednice čuvenih "Spajsica"
Ovo je ujedno bila i prva grupa koja je pobedila na ovom takmičenju, a vodio ih je niko drugi do Sajmon Kauel lično. Za kratko vreme postale su jedan od najuspešnijih ženskih bendova svih vremena, sa čak više od 50 miliona prodatih albuma. A onda se sve promenilo.

Pevačica Džesi Nelson, objavila je 2020. godine da je napustila "Little Mix", a na Instagramu se sa zahvalila obožavateljima, ali i drugim članicama benda - Peri Edvards, Lei En Pinok i Džejd Tirvol, i istakla da je period koji je provela u grupi, "najčudesniji ikada". 

Međutim, pored onog lepog, istakla je i onu mračniju stranu cele priče - konstatntni pitisak koji donosi takav način života i koji je, kako kaže ostavio traga na njenom psihičkom zdravlju. Odluku je, kako ističe, donela godinu dana kasnije nakon što je uzela kratku pauzu od obaveza u bendu zbog "privatnih zdravstvenih razloga". 

dzesi nelson
printscreen/youtube/Little Mix 

"Jako se teško nosim sa konstantnim pritiskom koji sa tim dolazi i jako mi je teško da ispunim buduća očekivanja. Tokom života dođe trenutak kada moramo da ponovno uložimo u sebe i u svoju sreću. Želim da provodim vreme sa ljudima koje volim i da radim ono što me usrećuje. Spremna sam na novi korak i nadam se da ćete me podržati u tome", poručila je dvadesetdevetogodišnjakinja, koju su javno podržale i sada već bivše kolegice.

Little Mix, Džesi Nelson
printscreen/youtube/Little Mix Little Mix, Džesi Nelson

Bend je nastao 2011. godine,a pod palicom muzičkog mogula Simona Kauela brzo su se pele na muzičkoj lestvici. Ređali su se hitovi "Cannonball", "Wings", "Shout Out to My Ex", kao i mnogi drugi, a pesme su imale milionske preglede. Samo "Black Magic" je primera radi imao čak 777 miliona pregleda.

Sa jedne strane, mnogi bi pomislili da su živele živote iz snova, ali devojke su godinama sve manje pričale o lepim stvarima muzičke industrije, a više o depresiji, rasizmu, pritiscima o prihvatanju sebe i svog tela, kao i drugim stvarima, a tu je najglasnija bila upravo Džesi.

dzesi nelson
printscreen/instagram/jesynelson 

Naime, Džesi je ne tako davno, bila na udaru kritika zbog raskošnih oblina da je "prevelika", što se s vremenom jako odrazilo na njeno samopouzdanje koje je, kako je sama priznala, potpuno nestalo. Zatim su došli i brojni online trolovi koji su se rugali njenom izgledu, no mlada pevačica je svima pokazala kako je bolja i jača od takvih neprimerenih komentara, i vredno radila na svom "unutrašnjem ja".

Ipak, priznala je, da je na društvenim mrežama tražila sve ružne stvari koje su korisnici o njoj pisali. "Pretraživala bih pojmove poput "debela Džesi" i "ružna Džesi", te potom čitala sve što sam našla. Nekada je bilo dovoljno da samo napišem "Džesi". Svi su mi govorili da to ignorišem, ali nisam mogla. Bila sam zavisna. Osećala sam se kao da ne mogu fizički više podneti taj bol."

dzesi nelson
printscreen/instagram/jesynelson 

S takvim komentarima došla je i njena fizička transformacija, a mnogi su se složili da mlada i talentovana pevačica nikada nije izgledala bolje. Ipak, da je to ipak samo "slika za javnost" pokazale su najnovije paparaco fotografije

Naime, Džesi su nedavno snimili u Londonu pri ulasku u novi muzički studio, u kom treba da započne solo karijeru. A fotografije su pokazale sve samo ne taj "sjaj i glamur" kakav se može videti na njenom Instagram profilu.

dzesi nelson
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Mnogi su prokomentarisali da je ne bi ni prepoznali da nije njene kovrdžave kose - njenog zaštitnog znaka. Činjenica jste da Džesi izgleda daleko starije nego što zaista jeste.

Podbula, umorna, sa kojim kilogramom viška, teško da podseća na onu zvezdu na koju je publika navikla, ali to nije prvi put da su je paparaci uhvatili u nezgodnom trenutku. Naime, Džesi je uslikana dok se šetala sa svojim dečkom, a situacija je takođe bila slična.

"Zašto joj ovoliko vise grudi", "Ne mogu da je prepoznam", "Šta joj se dogodilo", "Uništila ju je industrija", "Izgleda kao da ima 55 godina"... samo su neki od komentara ispod fotografija koje su se brzinom svetlosti proširile na društvenim mrežama.

dzesi nelson sa deckom
PALACE LEE / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ipak, mnogo je i onih koji su komentarisali da je najbolje što je uradila u svom životu to što je napustila, barem na neko vreme muzičku industriju. 

Jedino što joj je zamerano bez pogovora, bilo je preterano korišćenje programa za ulepšavanje, a fanovi su joj poručivali da je i bez toga lepa, te da joj Photoshop, Faceapp i slične aplikacije nisu potrebne. 

Ipak, čini se da se Džesi ne osvrće na kritike, već i dalje uživa da svoje fotografije "dorađuje", ali i da u životu uživa punim plućima. 

Pogledajte kako Neli danas izgleda, i uporedite Instagramske fotografije i fotografije iz svakodnevnog života: 

printscreen/instagram/jesynelson Džesi Nelson