Dizajnerka Viktorija Bekam odlazi iz modnog brenda bivše "Spice Girl" dok on pokušava da nadoknadi ogromne gubitke, rekli su upućeni za "MailOnline".

Direktorka dizajna Ilarija Ikardi, bliska Viktorijina prijateljica, inače smatra se "kreativnim mozgom" koji stoji iza odeće s njenim potpisom napušta kompaniju nakon sedam godina. Iz Viktorijinog tima tvrde da se radi o "sporazumnom raskidu".

"Ilarija je dala izuzetno važan doprinos Viktoriji Bekam tokom poslednjih sedam godina. Njena kreativna vizija odigrala je značajnu ulogu u pozicioniranju marke tamo gde je danas i želimo joj uspeh u budućnosti", rekao je PR brenda Viktorija Bekam.

S obzirom na to da je loše stajala i pre pandemije koronavirusa, ova kriza bi za poslovanje Viktorije Bekam mogla biti pogubna.

Kad je pre više od deset godina pokretala svoj brend, pevačica nije imala veliku podršku javnosti. Uz nju su se vezali izrazi s negativnim konotacijama kao što su "bivša spajsica" ili "žena fudbalera", ali, kako je sama govorila: dok su se drugi smejali, ona je marljivo radila kako bi izgradila sve što ima danas.

U svom timu zaposlila je vrhunske dizajnere. Sedište njenog brenda nalazi se Londonu gde je zaposlila i krojačice, šivačice, dizajnere tekstila i ostale kreativce koji onde mogu stvarati kolekcije od prototipa do gotovog odevnog predmeta.