Ne tako dobrim povodom, ali nju ste navikli da gledate svakodnevno na televiziji, na gotovo svakom kanalu. Epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević je tokom pandemije virusa korona postala prepoznatljivo lice mnogima, a osim što smo je gledali na konferencijama kako bi saznali sve novosti o stanju i obolelima, sada smo imali priliku da čujemo i njeno mišljenje o čuvenim potezima britanske pevačice Due Lipe.

Gostujući u emisiji „Hit tvit“, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Batut“ navela je da nikada nije čula za Duu Lipu, kao i da ne poznaje njen rad. Ipak, potezi Due Lipe naveli su je da se zapita da li je istina kada kažu da nije bitno šta se kaže, već ko kaže.

„Ako sam ja dobro razumela, u pitanju je izjava na Tviteru jedne gospođice ili gospođe koja se bavi muzikom i to je izazvalo toliku lavinu i proizvelo tolike komentare i diskusije… Onda se ja zapitam da li svačija reč ima snagu…“, prokomentarisala je Darija i dodala:

„Umetnici su uvek bili ti koji spajaju nespojivo. Umetnost je divna i takva treba da ostane. Ovde je očigledno u pitanju pokušaj politizacije. Da li je ona sama crtala tu mapu? I to da baš bude u trenutku pre pregovora u Briselu“, rekla je epidemiološkinja.

Moramo vas podsetiti na gomilu poteza Due Lipe koji su izazvali burne reakcije u Srbiji. Nakon svih objava o Kosovu, internetom je masovno kružio snimak u kojem Dua Lipa ajvar naziva albanskim specijalitetom.

Kada ju je Šon Evans u emisiji „Hot Ones“ upitao koji albanski delikates bi svako morao da proba, pevačica je odgovorila: „Oh, ajvar“.