Da bi postala jedna od najtraženijih manekenki, Irina Šajk, je morala da prođe mnoge prepreke, i to uz dosta sreće. Rođena je u jednom od najzagađenijih gradova u Rusiji - Jemanželinsku, gde je odrastala u siromaštvu.

"To je prelep grad, ako nosite masku", izjavila je Irina u jednom od intervjua.

Nakon što joj je otac preminuo od raka pluća, Irina je sa svojom sestrom morla da pomaže majci u uzgoju povrća kako bi preživeli. Irina Šajk je otkrila da je u jednom trenutku osetila da je vreme da napusti rodni kraj i okuša svoju sudbinu.

"Na kraju nisam bila sigurna čime ću se baviti, no znala sam da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da je to moja sudbina", tvrdi Šajkova. Sa 18 godina otputovala je u Moskvu kako bi učestvovala na izboru za mis gde je i pobedila.

Upravo tu su je 2004. godine primetili fotografi, koji su odlučili da joj naprave buk i tako je krenula njena karijera modela. Svoj specifičan izgled je nasledila od oca Valerija, dok na majku ima svetle oči.

Irina Šajk danas je jedna od najplaćenijih manekenki
Instagram screenshot Njihova veza nikada nije bila ozbiljna, izjavio je izvor.

"Ja sam zapravo želela da postanem novinarka. Kako god da sam zamišljala svoj budući život, nekako sam bila sigurna da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da mi je to sudbina."

Njeni nekadašnji sugrađani sećaju se da je njena majka Olga naporno radila kao nastavnica muzike, te da je našla i drugi posao kako bi sastavila kraj sa krajem.

Zbog izgleda bila na meti podsmeha

"Ne mogu reći da je bila lepotica. Meni je bila previsoka, noge su joj bile premršave, a njena koža tamna. Ali, bila je dobra prijateljica i stalno je bila nasmejana. Dugo nisam čula ništa o njoj, a onda se 2007. pojavila priča o ruskoj manekenki koja osvaja zapad", prisetila se jedna njena prijateljica.

Irina Šajk (35) koja obično ne deli previše o svojoj privatnosti u potpunosti se ogolila i otvorila dušu za magazin Vogue. Najviše pažnje privukao je deo razgovora o njenom odrastanju u siromaštvu. Kako je lepotica, koja je oca izgubila kad je imala samo 14 godina, ispričala, njena prva poseta Njujorku odvela ju je do "krompira u supermarketu" jer ranije nije imala priliku i mogućnost da kupuje povrće.

Irina je bila zaštitno lice mnogih brendova.
Shutterstock 

"Sami smo uzgajali povrće, zimi smo imali krompir, šargarepu, sve što nam je bilo potrebno da preživimo", otkrila je.

Kako je istakla, u određenom periodu imala je osećaj da je glava kuće, s obzirom na to da se, kako je ranije otkrila, osećala kao muškarac u telu žene. Objašnjava da je, međutim, "izrasla iz toga" i počela drugačije da ophodi prema sebi samoj.

Ona je podelila i jedan od potresnih događaja tokom turbulentnih devedesetih, koji ju je na izvestan način obeležio.

Na putu do uspeha, Irina je prešla put trnja.
Self Portrait via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

"Kad sam imala šest godina, opljačkali su nas. Otvorila sam vrata i naletela na tri maskirana muškarca, od kojih je jedan držao pištolj na mojoj glavi. Ispostavilo se da ih je poslao najbolji prijatelj mog oca. Možda zato nemam puno prijatelja, teško mi je da verujem ljudima. Ranije nisam govorila o ovoj temi", priznaje Irina. 

Iako bi je mnogi muškarci poželeli kraj sebe, njen bivši dečko fudbaler Kristijano Ronaldo ju je varao, pa je manekenka stavila tačku na njihovu petogodišnju vezu kada ga je ostavila.

Neko vreme se pisalo da je Ronaldo varao Irinu.
Szwarc Henri / Abaca Press / Profimedia 

Nakon njega Irina je bila u vezi sa glumcem Bredlijem Kuperom, sa kojim je u aprilu 2017. dobila ćerku Leu de Senu. Ipak, i njihova veza doživela je krah, a njihov raskid, praćen glasinama da je glumac prevario verenicu sa Ledi Gagom, bio je jedan od najburnijih na javnoj sceni.

Sa Bredlijem Kuperom ima ćerku.
screenshoot youtube 

Manekenka je u intervjuu priznala i da joj je, kao i svakoj drugoj ženi, teško da u isto vreme bude i zaposlena žena i samohrana mama.

"Želim da moja ćerka zna da mama ima posao, želim da je naučim da bude snažna i da hrana i pokloni ne padaju s neba".

Instagram screenshot Danas je jedna od najplaćenijih manekenki, a nekada je živela na ivici bede.

Nedavno se pisalo da je Irina Šajk bila u vezi sa reperom Kanje Vestom nakon što su tokom njegovog rođendana snimljeni u Porvanci. Paparaco slike obišle su svet, a manekenka i reper se nisu oglašavali. Pisalo se i da su Irina i Kanje samo prijatelji, a šta je tačno znaju samo oni...

Nedavno Irinu su paparaci uslikali s bivšim partnerom Bredlijem Kuperom, nakon čega su pokrenute glasine o njihovm pomirenju. Delovali su veoma raspoloženi, o čemu svedoče i fotke nastale u Njujorku.

Irina i Bredli kuper snimljeni nedavno na ulicama Njujorka.
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

I dok fanovi najvijaju da se ruska lepotica pomiri sa holivudskim glumcem, Irina nastavla da ređa uspehe.

Irina nastavlja da niže uspehe u svetu modelinga.
Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia