Jedan od najuspešnijih fudbalera današnjice, Kristijano Ronaldo uvek je isticao kako mu je porodica na prvom mestu, a posebno njegova majka Marija Dolores dos Santos Aveiro.

Fudbaler je odrastao sa starijim bratom Hugom, sestrama Liliannom i Elmom, a u dokumentarnom filmu o Ronaldu njegova je majka ispričala da je, dok je bila trudna s Kristijanom, razmišljala o pobačaju.

"On je dete koje sam htela da pobacim. Bog nije želeo da se to dogodi i srećna sam zbog toga, a Bog me nije kaznio”, priznala je tada.

Ipak, oni su danas neizmerno bliski, jedno drugom su međusobna podrška u svim životnim situacijama. Osim toga, fudbaler je često obasipa skupim poklonima, pa se tako Maria pohvalila da je prošle godine za Dan majki od svog sina dobila skupoceni Mercedes.

kristijano ronaldo sa majkom
Instagram 

Ronaldo nikada nije bio blizak s ocem i upravo njega krivi za teško detinjstvo. Naime, njegov otac je umro u 53. godini života od posledica zavisnosti od alkohola. U to vreme Kristijano je imao 20 godina i igrao je za Manchester United.

“Bio je pijanac. Nikada nisam vodio s njim normalan razgovor”, ispričao je Ronaldo u jednom od intervjua.

Isto tako kada god mu se ukaže prilika, trudi se da se istakne koliko joj je zahvalan majci na svemu što je zbog njega žrtvovala i da se sa njom savetuje oko svega, a reklo bi se i kada je u pitanju i ljubavni život.

Nedavno se čak pisalo da mu majka brani da oženi dugogodišnju devojku Georginu Rodrigez. Španske novine navode da je upravo Ronaldova majka o kojoj ta od koje zavisi hoće li Rodrigezova dobiti prsten. Poverljivi izvor blizak sportisti tvrdi da Dolores ne želi Georginu za snajku jer smatra da želi da se uda samo iz finansijskih razloga.

kristijano ronaldo i georgina sancez
MOSA / Backgrid UK / Profimedia 

Ipak, reko bi se da nije prvi put da majka predtavlja prepreku njegovoj ljubavi. Naime, početkom 2015. počelo se šuškati o prekidu jednog od tada najslavnijih ljubavnih parova, Kristijana Ronalda i Irine Šajk. Navodno je fudbaler ostavio Irinu jer nije želela da dođe u njegovu rodnu Madeiru na rođendanski proslavu iznenađenja za njegovu majku.

Par je neposredno pre toga proveo Božić u Dubaiju, a fudbaler je planirao da bude s mamom za njen rođendan, ali Irina nije želela da učestvuje u tome. Kako je tada izvor izjavio, sve to je izazvalo svađu koja je rezultirala raskidom.

irina sajk i kristijano ronaldo dok su bili zajedno
Couvercelle/Tennismag/Panoramic / Starface / Profimedia 

"Irina je loše pričala o Dolores, a Ronaldo je zauzeo majčinu stranu. To je bila kap koja je prelila čašu i već poslednjih nekoliko meseci njih dvoje imaju loš odnos", otkrio je tada izvor, kako je pisao Daily Mail.

Iako ljubavni par nije to naveo kao razlog prekida veze, sada se ponovno na Facebook profilu "The Football Arena" pojavila Kristijanova izjava koja najbolje dočarava važnost njegove majke.

"Dobro smo se slagali, ali ona je imala običaj da kaže: "Zašto vodiš svoju majku svuda gde idemo? Moraš da izabereš između mene i nje." Odgovorio sam da nikada neću moći da napustim svoju majku zbog druge žene. Ne žalim što sam raskinio s njom", rekao je slavni fudbaler.

O tome odakle potiče tolika vezanost za majku može da se nasluti iz Ronaldovih izjava o tome kakvo je detinjstvo imao i koliko se njegova majka žrtvovala za njena i njegovu braću i sestre.

Instagram Kristijano Ronaldo sa majkom

Kada ga je u jednom intervjuu novinar pitao: “Kristijano, zašto tvoja majka i dalje živi sa tobom? Zašto joj ne sagradiš kuću?” Kristijano je bez oklevanja odgovorio: "Moja majka me je odgajila žrtvujući svoj život zbog mene. Spavala je gladna kako bih ja imao da jedem uveče. Nismo imali para ni za šta. Radila je 7 dana u nedelji i noću kao čistačica da bi mi kupila prve kopačke kako bih mogao da igram fudbal. Sav uspeh koji sam postigao posvećen je njoj!

I sve dok je živa, uvek će biti uz mene i imaće sve što mogu da joj pružim. Ona je moje utočište i moj najveći dar, i zato se nikada neću razdvajati od nje", zaključio je slavni fudbaler i dao na znanje svim budućim izabranicama ko je na prvom mestu u njegovom srcu, da im se ne omakne greška, kao Irini!

Marija Dolores dos Santos Aveiro
Instagram 


Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!