Slavni glumac Morgan Frimen proslavio je pre par dana svoj 87. rođendan, a uprkos mišljenju i željama dobrog dela javnosti da će ga sada manje angažovati kada se saznalo šta je sve radio ženama decenijama unazad, on radi punom parom.

Nedavno je potvrđeno da će biti narator i za nastavak Netflix serijala "Life on Our Planet", a pojavljuje se i u drugoj sezoni serije "Lioness". 

Pred njim su i drugi projekti, te nema sumnje da će biti više nego zauzet do kraja godine. Kako se čini, zbog neverovatnog talenta, Holivud mu je praktično progledao kroz prste, ma koliko da se to ne dopada cancel kulturi. 

Za to vreme, sve te žene koje su hrabro izašle u javnost i optužile ga za zlostavljanje i dalje čekaju svoju pravdu. U prvi mah, mnogima je bilo teško da poveruju da je Morgan Frimen, omiljeni "dobrica" Holivuda još jedan od predatora. 

No, lavinu priča drugih žena pokrenuo je još pre nekoliko godina ubica njegove unuke otkrivši jedan od najvećih skandala glumca koji se navodno zataškavao godinama - to da je navodno bio intiman upravo sa unukom. 

Morgan Frimen je na meti kritika godinama
Shutterstock 

Ubistvo unuke

Za sve se saznalo 2015. godine nakon što je tadašnji dečko Lamar Devenport ubio Frimenovu unuku Eden Hajns. Međutim, pravi šok je usledio na samom suđenju, kada je ubica izneo skandalozne optužbe na račun čuvenog glumca od kojih se nije ni do dana današnjeg "oprao".

Morgan Frimen
Shutterstock 

Naime, Lamar Devenport je izrekao da je Frimen imao aferu sa pokojnom Eden. Treba dodati da Hajnsova nije bila biološka unuka Morgana Frimena, već unuka njegove bivše žene Džanet Adar Bredšo.

Ubica izneo optužbe na račun glumca

Ipak, priče o njihovom neobičnom odnosu i nedoličnoj vezi kolale su neko vreme. Iako je do sada sve ostalo na glasinama, crv sumnje su izazvale poruke same Idn koju je Devenport izneo na suđenju, a deo je glasio ovako:

Devenport: "Kada pričamo o tvom dedi, shvati da će tu uvek biti neke ljubavi jer si mu potčinjena".

Hajnsova: "Ne tražim savete od njega. Zvao me je da bi me pitao... odgurnula sam ga od sebe ne zbog tebe, već zato što ne treba da bude u mom životu".

Morgan Frimen optužen je za nedoličan odnos sa unukom
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Frimen je navodno Eden zlostavljao kada je bila mlada. Lamarova majka je čak na izricanju presude vrištala da je "njen sin nevin", te da je "sve bila nesreća", a da je Frimen kriv za sve jer je on izazvao to. Kako je rekla, zbog svega što je preživela Eden je bila nestabilna psihički.

Međutim, činjenica je da je Lamar u naletu besa pokojnu devojku izboo nožem preko 25 puta. On je u naletu besa Frimenovu unuku bukvalno zaklao pred komšijama. U delimičnoj pobedi odbrane, Davenport je proglašen krivim za manju optužbu za ubistvo iz nehata i dobio je 20 godina.

Kada je reč o slavnom glumcu, on je optužbe odlučno demantovao, međutim, skandal ga je potpuno izbacio iz koloseka. 

Iako je priča demantovana deo javnosti je verovao i dalje u glasine o aferi, naročito nakon što su se oglasile žene koje su preživele i same zlostavljanje od strane glumca.

Optužbe drugih žena

Ukupno 16 žrtava se javilo i javno iznelo optužbe protiv Morgana Frimena. Osam žena je reklo da su bile žrtve uznemiravanja ili neprikladnog ponašanja, dok su dve rekle da ih je Friman podvrgao "neželjenim dodirima". Jednoj je podigao suknju i pitao da li nosi donji veš.

Uznemiravanje je trajalo mesecima, a oglasila se i njegova bivša asistenkinja koja je rekla da bi je Frimen često dodirivao, spuštao ruku na njenu butinu, i na njena leđa bliže zadnjici, te da je često imao komentare na račun njene odeće i figure, i zvao je "zrelom".

Morgan Frimen navodno je zlostavljao devojke
Shutterstock 

Čak je u jednom trenutku reagovao i Frimenov kolega glumac Alan Arkin koji mu je rekao da prestane.

U ostalim optužbama stoji i da je Frimen terao žene da se "okreću" pred njih, dok ih je zagledao ispod suknje i iz svih uglova.

Frimenovo izvinjenje

Nakon što su žene izašle u javnost, glumac se javno izvinio svakome ko se "osećao neprijatno ili nepoštovano". Pokušao je da se "opere" od optužbi rekavši da "nikad nije nameravao nekoga da povredi ili uvredi".

Sve se to dešavalo malo nakon što je glumac dobio nagradu SAG-AFTRA za životno delo, a nakon izjava žena, spominjalo se da će mu se prestižno priznanje oduzeti.

No, sudeći po Frimenovom Instagramu, do toga nije došlo. Ipak, pojedine kompanije, poput TransLink i Visa, povukle su saradnju sa njim. Sa druge strane, čini se da mi Holivud i dalje daje šanse.

Gde je Frimen danas?

Kada se sve to uzme u obzir, jasno je zašto se Frimen, uprkos angažovanjima, retko pojavljuje u javnosti ili na velikim događajima.

Glumac čak više i ne živi u Los Anđelesu, već je većinu vremena na relaciji Čarlston - Misisipi - Njujork.

Ima licencu privatnog pilota, koju je stekao sa 65 godina, i suvlasnik je i upravlja restoranom "Madidi", kao i "Ground Zero" - bluz klubom, koji se nalaze u Čarksdejlu u Misisipiju.

Pročitajte još: GLUMICA JE BILA U VEZI SA OCEM 10 GODINA: Zlostavljao ju je i na dan venčanja, pa ostavio kad je zatrudnela

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

"Žrtva je žrtva, nema opravdanja za nasilnika" Izvor: Wanted/Mondo

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!