Morgan Frimen jedan je od najboljih glumaca svih vremena. Međutim, poslednjih godina nije ga moguće videti u javnosti, kao i na svečanim događajima, a pojavljivanje na "velikom platnu" sveo je na minimum. Istina je da se holivudska legenda povukla se iz glume, te danas živi na relaciji Čarlston - Misisipi - Njujork. Ima licencu privatnog pilota, koju je stekao sa 65 godina, i suvlasnik je i upravlja restoranom "Madidi", kao i "Ground Zero" - bluz klubom, koji se nalaze u Čarksdejlu u Misisipiju.

Ipak, ljubitelje sedme umetnosti obradovaće informacija da se Frimen vraća u svet filma, ali kao producent nove špijunske drame  o Građanskom ratu "Siva kuća" zajedno sa Kevinom Kostnerom. On je nedavno dobio i ključeve grada Načeza nakon što je upravo ovde snimao novi dokumentarni film za History Channel "Velika bekstva sa Morganom Frimanom".

Morgan Frimen vraća se u svet filma.
Shutterstock 

Međutim, iako je glumac i dalje prisutan u Holivudu, doduše kroz manje projekte, mnogi se pitaju da li je razlog za to skandal koji je bacio veliku mrlju na njegovu karijeru. 

Naime, te 2015. godine svet je potresla vest da je Eden Hajns, unuka čuvenog glumca Morgana Frimena ubijena. Za ovaj zločin je optužen njen tadašnji dečko Lamar Devenport, međutim, pravi šok je usledio na samom suđenju, kada je ubica izneo skandalozne optužbe na račun čuvenog glumca od kojih se nije ni do dana današnjeg "oprao".

Morgan Frimen navodno je imao čudan odnos sa unukom.
Shutterstock 

Naime, Lamar Devenport je izrekao da je Frimen imao aferu sa pokojnom Eden. Treba dodati da Hajnsova nije bila biološka unuka Morgana Frimena, već unuka njegove bivše žene Džanet Adar Bredšo.

Ipak, priče o njihovom neobičnom odnosu i nedoličnoj vezi kolale su neko vreme. Iako je do sada sve ostalo na glasinama, crv sumnje su izazvale poruke same Idn koju je Devenport izneo na suđenju, a deo je glasio ovako:

Devenport: "Kada pričamo o tvom dedi, shvati da će tu uvek biti neke ljubavi jer si mu potčinjena".

Morgan Frimen je navodno silovao unuku.
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Hajnsova: "Ne tražim savete od njega. Zvao me je da bi me pitao... odgurnula sam ga od sebe ne zbog tebe, već zato što ne treba da bude u mom životu".

Frimen je navodno Eden zlostavljao kada je bila mlada. Lamarova majka je čak na izricanju presude vrištala da je "njen sin nevin", te da je "sve bila nesreća", a da je Frimen kriv za sve jer je on izazvao to. Kako je rekla, zbog svega što je preživela Eden je bila nestabilna psihički.

Međutim, činjenica je da je Lamar u naletu besa pokojnu devojku izboo nožem preko 25 puta. On je u naletu besa Frimenovu unuku bukvalno zaklao pred komšijama. U delimičnoj pobedi odbrane, Davenport je proglašen krivim za manju optužbu za ubistvo iz nehata i dobio je 20 godina.

Kada je reč o slavnom glumcu, on je optužbe odlučno demantovao, međutim, skandal ga je potpuno izbacio iz koloseka i nakon toga se nije veoma retko pojavljivao u javnosti. Iako je priča demantovana deo javnosti je verovao i dalje u glasine o aferi, dok su drugi čvrsti pri stavu da je Frimen nevin.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!