Čuveni glumac Morgan Frimen već duže vreme ne pojavljuje se u javnosti, a poslednji put kad je to učinio bilo je kako bi nastupio na Svetskom prvenstvu u fudbalu pre par meseci. Nakon toga se povukao u ilegalu, u kojoj je već poslednjih par godina, te se čak ni na velikom platnu ne pojavljuje u tolikoj meri.

Scenarije pažljivo bira, a poslednji film u kojem se pojavio je drama "A Good Person" koja će se pojaviti u bioskopima 2023. godine. Zato je sve i iznenadilo to što je prihvatio da se pojavi na dodeli Oskara, i da bude jedan od voditelja. Na velikoj sceni pojavio se ruku pod ruku sa Margo Robi, a njegovo sve je iznenadilo.

85-godišnji glumac je obrijao glavu, a uz elegantno odelo nosio je i crnu rukavicu na levoj ruci, što radi godinama od teške saobraćajne nesreće 2008. godine. Nažalost, uprkos obećanjima lekara da će se stanje poboljšati za godinu dana, glumcu je leva ruka ostala nepokretna zbog teškog oštećenja nerava koje je zadobio i sada mora da nosi kompresionu rukavicu da bi održao protok krvi u ruci.

''Doživeo sam oštećenje nerava i nije bilo bolje. Ne mogu da je pomerim", rekao je tada.

Frimena to nije sprečilo da se bavi glumom, ali i da sada na dodeli Oskara bude na visini zadatka. Međutim, njegovo pojavljivanje nije prošlo i bez diranja "duhova iz prošlosti". Naime, iako je jedan od najcenjenih imena Holivuda, njegova karijera u jednom trenutku bila je uprljana skandalom koji je pretio da sruši sve ono što je gradio decenijama.

"Imao aferu sa unukom, a sada je zvezda, da, to tako ide u Americi", "Zašto je ovaj čovek tu", "Frimen je dokaz da moć i pare mogu da učine sve, pa i da se zaboravi da je spavao sa unukom"... samo je delić koji se mogao pročitati na mrežama. No, o čemu se radi?

Naime, pre nekoliko godina Frimen je optužen da je imao nešto više sa unukom Eden Hajns nakon što je ubijena. Za ovaj zločin je optužen njen tadašnji dečko Lamar Devenport, međutim, pravi šok je usledio na samom suđenju, kada je ubica izneo skandalozne optužbe na račun čuvenog glumca od kojih se nije ni do dana današnjeg "oprao".

Naime, Lamar Devenport je izrekao da je Frimen imao aferu sa pokojnom Eden. Treba dodati da Hajnsova nije bila biološka unuka Morgana Frimena, već unuka njegove bivše žene Džanet Adar Bredšo.

Ipak, priče o njihovom neobičnom odnosu i nedoličnoj vezi kolale su neko vreme. Iako je do sada sve ostalo na glasinama, crv sumnje su izazvale poruke same Idn koju je Devenport izneo na suđenju, a deo je glasio ovako:

Devenport: "Kada pričamo o tvom dedi, shvati da će tu uvek biti neke ljubavi jer si mu potčinjena".

Morgan Frimen navodno je imao nešto više sa unukom.
Nancy Kaszerman / Zuma Press / Profimedia 

Hajnsova: "Ne tražim savete od njega. Zvao me je da bi me pitao... odgurnula sam ga od sebe ne zbog tebe, već zato što ne treba da bude u mom životu".

Frimen je navodno Eden zlostavljao kada je bila mlada. Lamarova majka je čak na izricanju presude vrištala da je "njen sin nevin", te da je "sve bila nesreća", a da je Frimen kriv za sve jer je on izazvao to. Kako je rekla, zbog svega što je preživela Eden je bila nestabilna psihički.

Morgan Frimen godinama je prozivan zbog odnosa sa unukom.
Shutterstock 

Međutim, činjenica je da je Lamar u naletu besa pokojnu devojku izboo nožem preko 25 puta. On je u naletu besa Frimenovu unuku bukvalno zaklao pred komšijama. U delimičnoj pobedi odbrane, Davenport je proglašen krivim za manju optužbu za ubistvo iz nehata i dobio je 20 godina.

Kada je reč o slavnom glumcu, on je optužbe odlučno demantovao, međutim, skandal ga je potpuno izbacio iz koloseka i nakon toga se nije veoma retko pojavljivao u javnosti. Iako je priča demantovana deo javnosti je verovao i dalje u glasine o aferi, dok su drugi čvrsti pri stavu da je Frimen nevin.

Povukao se iz glume, i živi u Čarlstonu, Misisipiju i Njujorku. Ima licencu privatnog pilota, koju je stekao sa 65 godina, i suvlasnik je i upravlja restoranom "Madidi", kao i "Ground Zero" - bluz klubom, koji se nalaze u Čarksdejlu u Misisipiju.

Inače, Frimena je tokom karijere 8 žena optužilo za nedolično ponašanje i zlostavljanje. CNN je razgovarao sa 16 ljudi uključenih u istragu protiv glumca, od kojih su neki tvrdili da su bili žrtve ili svedoci nedoličnog ponašanja Frimana u njegovoj produkcijskoj kući Revelations Entertainment.

Glumac se nakon stravičnih optužbi izvinio, što su mnogi ocenili kao krajnje neprimeren gest. "Nedovoljno, Frimane", moglo se čuti nakon njegovog izvinjenja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!