Humanitarna fondacija Megan Markl i princa Harija nalazi se u središtu skandala zbog nedostatka izveštaja i uplata, prema Registru dobrotvornih organizacija u Kaliforniji. Izvori tvrde da je istina o ovom slučaju konačno otkrivena, ali šteta već naneta reputaciji.

Prema dostupnim informacijama, godišnji izveštaj nije podnet na vreme, što je dovelo do obustavljanja uplata i distribucije sredstava namenjenih humanitarnim aktivnostima. Fondacija se suočava s ozbiljnim optužbama, dok neki tvrde da je ovo samo vrh ledenog brega.

Ko je ukrao novac iz fondacije princa Harija i Megan Markl?
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Izvori iz same fondacije tvrde suprotno, naglašavajući da je sva potrebna dokumentacija podneta na vreme. Navodno, problem leži u čeku koji je nestao prilikom slanja poštom. Međutim, novi ček je navodno poslat kako bi se situacija rešila, iako je šteta reputacije već učinjena.

Princ Hari i Megan Markl nisu pozvani na prijem pre kraljičine sahrane
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Ova kontroverza se dogodila nakon trodnevne posete Nigeriji, gde su Megan i princ Hari najavili partnerstvo s lokalnom dobrotvornom organizacijom Geanco. Čini se da su posledice njihovog nedavnog angažmana bile brže nego što su očekivali.

Megan Markl i princ Hari
Sipa USA / ddp USA / Profimedia 

Dodatno, Fondacija Arčivel, koju su osnovali nakon napuštanja kraljevske porodice, suočava se s padom donacija. Prema prethodnom godišnjem izveštaju, donacije su značajno opale u 2022. godini, dok su prihodi pali na svega dva miliona dolara, u poređenju sa prethodnih 12,9 miliona dolara.

Ko je ukrao novac iz fondacije princa Harija i Megan Markl?
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ovaj skandal može imati ozbiljne posledice po budućnost Fondacije Megan Markl i princa Harija, dok se javnost pita šta je sledeće za ovaj poznati par.

Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Izvor: Wanted A.N.