Švajcarska je odnela još jednu pobedu na Evroviziji zahvaljujući umetniku Nimo i njegovoj pesmi "The Code", a zanimljivo je da je pre 2024. ova zemlja trijumfovala na muzičkom takmičenju dva puta. 

Prvi put je to bilo daleke 1956. kada ih je predstavljala Lis Asija, a potom 1988. kada se na sceni Evrovizije našla niko drugi do slavna Selin Dion

Mnogima je i dan-danas čudno kako je došlo do toga da je francusko-kanadska pevačica uopšte i predstavljala Švajcarsku, no Dion je kasnije to objasnila. 

selin Dion je bila iznenađena što je predstavljala Švajcarsku
Shutterstock 

Ona je otkrila da ju je 1988. kontaktirao tim iz Švajcarske sa zahtevom da ih predstavlja na Evrosongu. Nije znala zašto je baš ona izabrana, te je čak bila i sigurna da će se građani Švajcarske uvrediti što će ih predstavljati autsajder koji nije rođen u njihovoj zemlji.

Međutim, ispostavilo se da nikada nije bilo pravila koja bi upućivala na to da pevač/pevačica mora da bude rođen u određenoj zemlji ili ima državljanstvo države koju predstavlja na Evroviziji. U to vreme Švajcarska je jednostavno našla pevačicu koja joj se svidela i dala joj priliku.

Tada dvadesetogodišnja Selin nastupala je sa pesmom "Ne partez pas sans moi", a uprkos tesnoj borbi, pobedila je zahvaljujući glasovima publike iz Portugala.

Međutim, kasnije te večeri usledilo je nešto zbog čega će Dablin pamtiti do kraja života. Ona je te večeri izgubila nevinost sa čovekom kog je mnogo volela.

"Bilo je to u Dablinu, tog nezaboravnog dana 30. aprila 1988. godine, večeri takmičenja na Evroviziji", rekla je Selin u intervjuu. Potom je pojasnila kako je do tog intimnog čina i došlo.

selin Dion je ispričala kada je imala prvi put odnose sa pokojnim mužem
Shutterstock 

"Vratio se sa mnom u moju sobu. Sedela sam na uzglavlju kreveta, stavivši noge ispod pokrivača. Bila sam srećna što sam bila sama sa čovekom koga sam volela. I imala sam veoma precizan plan", ispričala je svojevremeno.

U pitanju je bio njen budući suprug, muzički producent Rene Anželil, koji je od slavne pevačice bio stariji čak 26 godina.

Ona je jednom prilikom takođe priznala da se u njega zaljubila kada je imala svega 12 godina, a da mu je osećanja priznala pet godina kasnije.

Venčali su se kada je njoj bilo 25, i oduvek je govorila da je on čovek njenog života, ali se njihova bajka, nažalost, završila pre osam godina, kada je Anželil preminuo od raka grla.

Selin je to teško podnela, a ni pre njega, ni nakon njegove smrti nikada više nije bila sa nekim drugim muškarcem. U braku su dobili troje dece - sinove po imenu Rene-Šarl, Edi i Nelson Anženil.

Pevačica neretko ističe da su oni nešto najvažnije u njenom životu, i razlog zbog čega se svim silama bori protiv sindroma ukočene osobe od kog oboli jedan od milion, a leka nema. Zbog bolesti se povukla iz javnog života, a tek nedavno se prvi put pojavila na većim događajima, kao i na naslovnici Voga

Pročitajte još: NAJVEĆI SKANDALI EVROVIZIJE: Holanđanin "bocnuo" Izrael pa diskvalifikovan, a ona lagala za godine i pobedila sa 13

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Evrovizija TikTok/vanjafotovic

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati: