Uprkos trudu i nadi javnosti o pomirenju Harija sa kraljevskom porodicom, princ neće videti svog bolesnog oca, kralja Čarlsa. Hari se, takođe, u Britaniji neće susresti ni sa Vilijamom i Kejt, pa se čini da su dobri porodični odnosi daleko iza njih.

Vojvoda od Saseksa doputovao je juče u London, bez supruge Megan Markl i dece, kako bi prisustvovao obeležavanju 10. godišnjice događaja Invictus Games, čiji je i osnivač. Princ Hari je verovao da će se tokom ove posete Velikoj Britaniji sastati sa ocem, sa kojim je već neko vreme u zategnutim odnosima, ali se ovaj plan izjalovio jer kralj Čarls ima "prepun raspored", piše Blic Žena.

Princ Hari
TS / Goff Photos / Profimedia 

Ono što je dodatno zgrozilo sve, Hari je danas prisustvovao događaju na mestu koje je manje od pet kilometara udaljeno od Čarlsove rezidencije. Ipak, susret oca i sina nije se dogodio.

"Odgovor na mnoge upite i stalne spekulacije o tome da li će se vojvoda sastati sa svojim ocem dok ove nedelje boravi u Velikoj Britaniji, jeste da to, nažalost, neće biti moguće zbog prepunog rasporeda Njegovog Veličanstva. Vojvoda, naravno, razume očeve obaveze i raspored i razne druge prioritete i nada se da će ga uskoro videti", istakao je danas Harijev PR.

Princ Hari
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Na ovu vest reagovao je i kraljevski analitičar Ričard Palmer, nazvavši je "iznenađujućom".

"Iznenađujuće je ako se kralj i Hari zaista uopšte ne sastanu i možda je to znak koliko je još mnogo potrebno da bi se izgradio most između njih. Bilo je mnogo medijskih spekulacija o susreta oca i sina. Iako je to uvek bilo na nivou nagađanja, i sam sam pretpostavljao da će se videti", prokomentarisao je Palmer.

kralj čarsl odbio harija za viđanje
Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia 

Podsetimo, Hari i Čarls su se poslednji put videli u februaru ove godine, nakon šokantnog saznanja da kralj boluje od kancera.

Bonus video

"PRINC HARI JE ILI LICEMERAN ILI SAMO GLUP" Novinarka: Njegov prljav veš odgovara dvoru U SVAKOJ GENERACIJI POSTOJI OSOBA KAO ON Kurir televizija

Izvor: Blic Žena/ Wanted A.N.