Megan Markl definitivno neće doći na krunisanje, iako će biti na neki način deo ceremonije, što se može videti i po staroj fotografiji na kojoj su uz Čarlsa i Saseksovi. Međutim, sada se, kako stvari stoje otkrio pravi razlog njenog odsustva sa ovog važnog događaja. 

Megan Markl neće doći sa Harijem na krunisanje.
Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia 

Šuškalo se da joj se nije dopadalo gde će sedeti, odnosno ko će sve biti ispred nje, pa potom i da joj nije odgovarao odgovor palate, da bi se sad saznalo šta sve stoji iza celokupne situacije, što je samo pokazalo da je Hari u dokumentarcu ipak govorio istinu.

Princ Hari je ipak govorio istinu u dokumentarcu.
Christopher Furlong / The Mega Agency / Profimedia 

Naime, problem seže još u 2021. kada je Megan Čarlsu poslala pismo, u kojem je imenovala starijeg člana kraljevske porodice koji je imao rasističke komentare prema Arčiju, njenom i Harijevom sinu, što je i potvrdio izvor za Page Six.

"Da, bilo je prepiske, bilo je pisama od vojvotkinje od Saseksa kralju." 

"Ali ona je krenula dalje, to je bilo pre dve godine, to nema nikakve veze sa njenom odlukom da ne prisustvuje krunisanju", naglasio je izvor. Međutim, neki se ne slažu sa ovim tvrdnjama.

Naime, pisma su poslata malo nakon intervjua sa Oprom Vinfri u martu 2021, u kojem je Markl (41) navela ko je taj član kraljevske porodice koji je spekulisao o boji kože njenog nerođenog sina.

Javnost je na sve načine pokušavala da otkrije o kome je reč, a u vreme intervjua, insajderi iz palate potvrdili su da to nije bila ni kraljica Elizabeta II ni princ Filip.

Knjiga Kristofera Andersena "Braća i žene: Unutar privatnih života Vilijama, Kejt, Harija i Megan" je, u stvari, imenovala Čarlsa kao onog koji je doveo u pitanje Arčijev ton kože, ali to nikada nije dokazano.

Britanskom "Telegrafu" je takođe rečeno da su i Čarls i Markl "priznali da primedba te osobe nije bila zlonamerna". Međutim, publikacija je dodala: "Palata je takođe svesna frustracije Saseksovih što se u početnoj mejl prepisci o krunisanju nisu pominjala njihova deca i njihovo potencijalno učešće. Taj propust je samo podstakao njihov osećaj da njihova porodica igra dvostruku igru posle Velsa."

Megan Markl nije htela da otkrije ko je imao ružne komentare za Arčija.
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Tokom intervjua sa Oprom, Markl je navela da je između neimenovanog člana kraljevske porodice i Harija bilo "nekoliko razgovora" o tome kako će izgledati njihov nerođeni sin.

Ona je rekla da je "sigurno" pretpostaviti da postoji zabrinutost zbog njegove boje kože, ali bivša glumica je odbila da imenuje osobu koja je umešana, rekavši: "Mislim da bi to bilo veoma štetno za njih".

Na isto pitanje o tome, njen suprug, princ Hari, odbio je dalje da govori, ali je sugerisao da je to bio samo jedan razgovor.

"Bilo je neprijatno. Bio sam malo šokiran", priznao je. Rečeno je da je Čarls bio iznenađen tvrdnjama, dok je Harijev brat, princ Vilijam, rekao: "Mi nismo rasistička porodica."

Vilijam je rekao da oni nisu rasistička porodica.
James Whatling / The Mega Agency / Profimedia 

Ipak, dok je promovisao svoju knjigu "Spare", Hari (38) je rekao da nikada nije optužio kraljevsku porodicu za rasizam, ali je rekao da su oni krivi za "nesvesnu pristrasnost".

Pored toga, "Telegraf" je izvestio da Markl i dalje smatra da zabrinutost koju je imala dok je živela iza zidina palate, a koje su je dovele do toga da se oseća suicidalno - još uvek nisu rešene, čime se staro pitanje ponovo vratilo u žižu interesovanja.

Sve to je samo potvrdilo ono što se već pisalo, a što su izvori bliski Marklovoj nedavno izjavili - da je Megan odlučila da propusti krunisanje "nakon svega što je izrečeno i nakon svih stvari koje su propale", čime se potvrdilo da se situacija oko svega nikad nije rešila, što je Hari i napisao u svojoj knjizi, kada je priznao da njegov otac nikad nije stao iza njega i Marklove, već je držao stranu kraljevske porodice i štitio njih umesto sina. A upravo je tako "pljunuo" ne samo Harija, već i svog unuka, iza kojeg nije stao i odbranio ga. 

Bonus video:

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!