Na predstojećem krunisanju kralja Čarlsa pojaviće se princ Hari, ali ne i Megan. Kralj je razočaran što neće videti snaju i unuke, ali mu je drago što mu sin dolazi, pisali su strani mediji, a poznati su i razlozi zbog kojih će Marklova izostati.

Megan se neće pojaviti na Čarlsovom krunisanju.
Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Izvori bliski Marklovoj izjavili su da se na taj izbor odlučila "nakon svega što je izrečeno i nakon "svih stvari koje su propale". Situacija sa kraljevskom porodicom nije najsjajnija.

Drama između Saseksa i Velsa nije jedini razlog zašto Markl neće biti na velikom danu kralja Čarlsa III. Takođe nam je rečeno da je Megan želela da se fokusira na rođendan svog sina Arčija, koji se poklapa sa datumom krunisanja.

Megan Markl neće doći na krunisanje zbog drame sa kraljevskom porodicom.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

"Nije bilo šanse da Megan propusti rođendan svog sina", rekao je insajder. Međutim, sada se saznao još jedan razlog koji je apsolutno logičan ako se uzme u obzir šta su sve otkrili u bombastičnom dokumenatarcu, kao i u intervjuima.

Naime, Megan i Hari odugovlačili su sa odogovorom da li dolaze ili ne na krunisanje, i gotovo igrali ping-pong sa kraljevskom porodicom jer su želeli da znaju i gde će sedeti, odnosno kako će biti pozicionirani. Ako se uzme u obzir da su i Hari i Megan sve vreme zamerali kraljevskoj porodici zbog toga kako ih tretira, nešto "obično" poput mesta za sedenje, više nego dobro pokazuje kakav je njihov stav prema Saseksovim. 

Megan Markl i princ Hari želeli su da znaju gde će sedeti.
PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia 

Prema MailOnline.com, bilo je "opsežnih diskusija" o tom pitanju.

Jedan izvor je rekao: "Hari i Megan su hteli da saznaju, verovatno zato što su hteli da zapečate odluku naspram toga kakav je plan sedenja u opatiji. Bilo je dosta priča o tome iza koga bi oni (Hari i Megan) sedeli da dođu. I ko bi stajao iza njih."

Izvor je nastavio navodeći da je Hari bio prilično zaokupljen ovim detaljem. Drugi izvor je dodao: "Ovo je istina. Bilo je mnogo pitanja o detaljima za opatiju."

Hari je želeo određena "uveravanja" ako bude prisustvovao krunisanju svog oca, kralja Čarlsa III. Mediji su izvestili da je Hari imao spisak pitanja za palatu, ali nije naveo šta bi to moglo biti.

Megan Markl i Hari želeli su da znaju gde će sedeti.
Pool / Zuma Press / Profimedia 

Tokom prethodnih kraljevskih događaja, viđeno je da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sedeli dalje od glavnih sedišta.

Tokom platinastog jubileja kraljice Elizabete, Hari i Megan pridružili su se ostalim članovima kraljevske porodice u katedrali Svetog Pavla na službi zahvalnosti.

Megan i Hari pridružili su se ostalim članovima kraljevske porodice u katedrali Svetog Pavla na službi zahvalnosti.
John Rainford / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Međutim, oni su sedeli na drugoj strani od Čarlsa, Kamile, Vilijama i Kejt. U ovom slučaju, verovatno će sedišta u prvom redu na krunisanju biti rezervisana za zaposlene članove kraljevske porodice. Prijavljeno je da Hari neće igrati nikakvu ulogu u zvaničnoj povorci i da će biti tretiran kao gost.

Princ Hari dolazi na krunisanje sam.
TS / Goff Photos / Profimedia 

Hari bi trebalo da prisustvuje krunisanju sam, pošto su Bakingemska palata i portparol Saseksa u sredu istovremeno objavili da će princ prisustvovati bez Megan, koja je odlučila da ostane u njihovoj kalifornijskoj vili sa decom Arčijem i Lilibet. 

Bonus video:

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!