Za Ejmi Vajnhaus kažu da je bila jedna od najtalentovanijih pevačica svoje generacije. Svi su se divili njenom impresivnom glasu, ali kada su saznali sa kakvim se sve problemima borila u životu, već je bilo kasno, iako je Mik Džeger imao dobro predviđanje... Sa prvom albumom "Frank" 2003. godine osvojila je brojne nagrade, ali preokret u karijeri došao je sa drugim albumom "Back To Black" tri godine kasnije. Na njemu su bile pesme koje su postale veliki hitovi i danas se slušaju.

Ejmi je imala turbulentan privatni život, borila se sa zavisnošću od droge i alkohola. To je često bila tema njenih pesama i razgovora na koncertima.

Ejmi Vajnhaus
Shutterstock 

Mnogi i dalje krive bivšeg supruga Blejka Fildera-Sivila za njenu smrt. U braku su bili od 2007. do 2009. godine, a jednom prilikom je priznao da je upravo on u život pevačice doneo heroin. On joj je bio inspiracija za hit "Back To Black" i istoimeni album. Završio je u zatvoru 2008. godine nakon što je na sudu priznao da je narušavao javni red i mir i naneo teške telesne povrede vlasniku jednog paba.

Ejmi Vajnhaus
Shuterstock 

"Grozan je osećaj što ona nije ovde. Neprekidno mislim na nju. Ona je bila moja najbolja prijateljica. Da nije bilo nekih stvari, mislim da bi ishod bio drugačiji. Sve se prebrzo dogodilo. Bili smo mladi", ispričao je Blejk, koji je u maju 2011. godine, dva meseca pre Ejmine smrti, dobio sina sa tadašnjom devojkom.

Ejmi Vajnhaus
Youtube 

U junu 2011. Ejmi je nastupala u Beogradu, ali nije mogla da stoji na nogama i peva. Publika je bila razočarana. Tri dana pre smrti, 20. jula 2011. godine, bila je u londonskom Roundhouseu gde je pevala kao podrška pevačici Dion Brumfield, kojoj je Ejmi bila kuma.

Ejmi Vajnhaus
Youtube 

Preminula je u 27. godini, a njena smrt šokirala je svet. Ostavila je nenadoknadivu prazninu u muzičkoj industriji i ostala je upamćena kao jedna od najboljih pevačica 21. veka.

Bonus video

"NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA" Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio! Kurir televizija

Izvor: Story.hr/ Wanted A.N.