Priča bivšeg malezijskog kralja Muhameda V. Kelantana i ruske misice Oksane Voevodine samo je u početku bila nalik na bajku. Ona - jedna od najlepših žena sveta, on - ludo zaljubljen, i zbog emocija spreman na sve, pa i da se odrekne krune, što je kasnije i uradio.

Usledilo je venčanje kao iz bajke, ljubav je cvetala do neba, a lepa Oksana ubrzo je ostala u drugom stanju.

Oksana na dan venčanja.
Not specified / WillWest News / Profimedia 

A onda bum, kao grom iz vedra neba, u medijima se pojavila informacija da je kralj ostavio suprugu kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće, a onda se i razveo odmah nakon što se porodila. Sve to odvilo se pre 2019. godine, a lepa misica onda je odlučila da krene u pravnu bitku kako bi uzela "ono što joj pripada".

"Smešna" alimentacija od 1.500 evra

Razlog je bila "smešna alimentacija" od 1.500 evra, zbog čega je kontaktirala tim advokata kako bi pokušali da reše dugogodišnji spor oko budućnosti njenog danas petogodišnjeg sina. Advokati su tvrdili da mesečni iznos alimentacije nije bio dovoljan s obzirom na to da je njen bivši suprug, 55-godišnji sultan Muhamed V. bio "izrazito bogat".

Advokat Nikolas Vilkinson rekao je sudu da bivši kralj, koji je abdicirao u januaru 2019. nakon oštrih reakcija javnosti na njegov brak, nije postupio u skladu s prethodnim sudskim nalogom u kojem je njegova bivša supruga zahtevala da otkrije vrednost svoje imovine. Vilkinson je takođe nazvao trenutni iznos alimentacije, koji će se isplaćivati do detetovog 18. rođendana, "smešnim".

Na sudu se navodi i da je bivša Mis Moskve primila jednokratnu isplatu u iznosu od gotovo 15 hiljada dolara nakon što se par razveo 2019. godine, i to nakon samo godinu dana braka. Voevodina, koja se takođe bavila investicijama i vratila se bivšoj karijeri modela, bila je rešena da obezbedi sina kog je otac lišio svega, naročito mogućnosti da jednog dana nasledi presto.

Bivši kralj navodno nikada nije upoznao svog sina, a veruje se da sultan, koji je i dalje vladar Kelantana u Maleziji, nikada nije javno priznao da je dete njegovo. Oksana je pak tvrdila da je njen sin sultanov jedini muški naslednik i "princ sultanata Kelantan" kao i "potencijalni budući kralj Malezije".

Međutim, ni kralj se nije davao lako. Kako je izjavio njegov savetnik Majkl Horton, Oksanin bivši tražio je čak i pomoć porodice kako bi se "oprao" od svega, odnosno suvereni imunitet koji bi ga oslobodio svake donete presude.

Najgrublji oblik razvoda

Podsetimo, penzionisani sultan razišao se s bivšom Mis Moskve kad je ona bila četiri meseca trudna, a kako bi okončao taj brak, koristio je najgrublji oblik razvoda u Islamu i pred svedocima se triput odrekao svoje žene.

U međuvremenu se oženio sa drugom evropskom lepoticom, 35-godišnjom Čehinjom Janom Jakubkovom, poznatu kao Diana Petra Abdulah, a kojoj je u avgustu iste godine dodeljena titula sultanije od Kelantana.

Kobni rijaliti intimni odnosi

Pričalo se da je brakom sa Čehinjom, osramoćeni kralj pokušao da "povrati" ugled narušen pređašnjim odnosom sa Oksanom, što je u neku ruku i uspeo, sudeći po novinskim natpisima.

Međutim, šta je to bilo toliko sporno kod Ruskinje što ga je nataralo da preko noći zaboravi, kako se mislilo, veliku ljubav?

Oksana iz vremena velike ljubavi sa kraljem.
Oksana Voevodina / WillWest News / Profimedia 

Poznato je da se s Oksanom oženio u tajnosti 2018. godine, nakon što su se godinu ranije upoznali u Evropi. "Bilo je kao iz bajke jer svaka devojka sanja o lepom braku, pa je moj suprug odlučio da se potrudi oko ovog poklona za mene", rekla je jednom prilikom lepa Ruskinja.

Nakon njihovog letnjeg venčanja u julu, usledio je raskošni prijem u Moskvi. Njihov je sin navodno začet na romantičnom odmoru u Australiji, samo nekoliko nedelja nakon ceremonije venčanja. Nakon što su se pojavile glasine o venčanju, sultan je napustio malezijsku monarhiju nakon što se otkrilo da je njegova mlada supruga imala se*s u bazenu u jednom ruskom rijaliti šou programu koji se snimao u Meksiku.

Oksana je imala odnose sa učesnikom rijalitija
east2west news / WillWest News / Profimedia 

Njeni prijatelji su tvrdili da je ona od samog početka bila potpuno otvorena sa sultanom i da mu je ispričala sve o svojoj prošlosti. Ipak, u januaru 2019. sultan je abdicirao i tako postao prvi monarh u istoriji Malezije koji je to učinio.

Njihovo je dete rođeno 21. maja 2019. godine. Samo četiri nedelje kasnije, sultan se naprasno razveo od Oksane, a ona je tvrdila da je to saznala na Internetu.

Gde je danas Oksana?

Ona se, po svemu sudeći, vratila u London, iako je često na putu, i ponovo se bavi investicijama. Sudeći po LinkedIn profilu, ona je glavni savetnik za investicije, a sarađuje i sa jednim ruskih arihitektom koji je među traženijim u Londonu. Aktivna je i u svetu modelinga, a svoje poslovne uspehe često deli na društvenim mrežama.

Česta je gošća i na velikim događajima i svečanostima, čime je dokazala da joj nije potreban kralj da bi bila uspešna, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji u nastavku.

instagram/rihanapetra Kako Oksana Voevodina izgleda danas

Pročitajte još: ZBOG NJE SE ODREKAO KRUNE, PA JE OSTAVIO ČIM SE PORODILA: Dete nikad nije priznao, a sad traži od porodice da ga "opere"

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ŽENA OD SULTANA JE NEKA PESMA? Goca Tržan isprozivala koleginicu Tijanu eM (KURIR TV) Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!