Priča bivšeg malezijskog kralja Muhameda V. Kelantana i ruske misice Oksane Voevodine samo je u početku bila nalik na bajku. Ona - jedna od najlepših žena sveta, on - lud zaljubljen i zbog emocija spreman na sve, pa i da se odrekne krune, što je i uradio.

Usledilo je venčanje kao iz bajke, ljubav je cvetala do neba, a lepa Oksana ubrzo je ostala u drugom stanju.

Oksana Voevodina udala se za malezijskog kralja.
Not specified / WillWest News / Profimedia 

A onda bum, kao grom iz vedra neba, saznalo se da je suprugu ostavio još kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće, da bi se razveo odmah nakon što se porodila. Sve to odvilo se pre tri godine, a sada je lepa misica krenula u pravnu bitku kako bi uzela "ono što joj pripada". 

Naime, njoj je njen bivši suprug davao "smešnu" alimentaciju od 1.500 evra, zbog čega je kontaktirala tim advokata kako bi pokušali da reše dugogodišnji spor oko budućnosti njenog trogodišnjeg sina. Advokati tvrde da mesečni iznos alimentacije nije dovoljan s obzirom na to da je njen bivši suprug, 53-godišnji sultan Muhamed V. bio "izrazito bogat".

"Smešna" alimentacija

Advokat Nikolas Vilkinson rekao je sudu da bivši kralj, koji je abdicirao u januaru 2019. nakon oštrih reakcija javnosti na njegov brak, nije postupio u skladu s prethodnim sudskim nalogom u kojem je njegova bivša supruga zahtevala da otkrije vrednost svoje imovine. Vilkinson je takođe nazvao trenutni iznos alimentacije, koji će se isplaćivati do detetovog 18. rođendana, "smešnim".

Na sudu se navodi i da je bivša Mis Moskve primila jednokratnu isplatu u iznosu od gotovo 15 hiljada dolara nakon što se par razveo 2019. godine, i to nakon samo godinu dana braka. Voevodina, koja se takođe bavila investicijama i vratila se bivšoj karijeri modela, stigla je na sud u pratnji svoja tri advokata. 30-godišnjakinja je bila obučena u crni satenski sako i pantalone, štikle, a u rukama je imala Prada torbicu.

Bivši kralj navodno nikada nije upoznao svog sina, a veruje se da sultan, koji je i dalje vladar Kelantana u Maleziji, nikada nije javno priznao da je dete njegovo. Oksana je pak tvrdila da je njen sin sultanov jedini muški naslednik i "princ sultanata Kelantan" kao i "potencijalni budući kralj Malezije".

Međutim, ni kralj se ne da lako. Kako je izjavio njegov savetnik Majkl Horton, Oksanin bivši tražiće pomoć porodice kako bi se "oprao" od svega, odnosno suvereni imunitet koji bi ga oslobodio svake donesene presude.

Najgrublji oblik razvoda

Podsetimo se, penzionisani sultan razišao se s bivšom Mis Moskve kad je ona bila četiri meseca trudna, a kako bi okončao taj brak, koristio je najgrublji oblik razvoda u Islamu i pred svedocima se triput odrekao svoje žene.

U međuvremenu je navodno oženio drugu evropsku lepoticu, 35-godišnju Čehinju Janu Jakubkovu, poznatu kao Diana Petra Abdulah, a kojoj je u avgustu dodeljena titula sultanije od Kelantana.

Sudija je odredio sledeće ročište za maj 2023. te je doneo odluku da bivši vladar treba da plati pravne troškove svoje bivše supruge u iznosu od otprilike 18 i po hiljada dolara.

Dejli Mejl navodi da je sultan u svojoj zemlji na glasu kao ljubitelj životinja i da ga opisuju kao "mirnog, skromnog vladara kojem je stalo do interesa njegovog naroda". Navodno poseduje stotine životinja, uključujući lavove i bivole koji se nalaze u njegovu mini safari parku.

Kobni rijaliti intimni odnosi

Oksanu je oženio u tajnosti 2018. godine, nakon što su se godinu ranije upoznali u Evropi. "Bilo je kao iz bajke jer svaka devojka sanja o lepom braku, pa je moj suprug odlučio da se potrudi oko ovog poklona za mene", rekla je jednom prilikom Oksana.

Oksana Voevodina mislila je da živi život iz bajke, a onda ju je muž ostavio.
Oksana Voevodina / WillWest News / Profimedia 

Nakon njihovog letnjeg vjenčanja u julu, usledio je raskošni prijem u Moskvi. Njihov je sin navodno začet na romantičnom odmoru u Australiji, samo nekoliko nedelja nakon ceremonije venčanja. Nakon što su se pojavile glasine o venčanju, sultan je napustio malezijsku monarhiju nakon što se otkrilo da je njegova mlada supruga imala seks u bazenu u jednom ruskom rijaliti šouu koji se snimao u Meksiku.

Oksana Voevodina imala je odnose u jednom rijalitiju.
east2west news / WillWest News / Profimedia 

Njeni prijatelji su tvrdili da je ona otpočetka bila potpuno otvorena sa sultanom i da mu je ispričala sve o svojoj prošlosti. Ipak, u januaru 2019. sultan je abdicirao i tako postao prvi monarh u istoriji Malezije koji je to učinio.

Njihovo je dete rođeno 21. maja 2019. godine. Samo četiri nedelje kasnije, sultan se naprasno razveo od Oksane, a ona je tvrdila da je to saznala na Internetu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!