Hrabra reinterpretacija holivudskog noir film mjuzikla "Sunset Boulevard" ukrala je pažnju na ovogodišnjoj dodeli Olivier nagrada u Londonu, odnevši kući sedam trofeja, uključujući nagradu za najbolju muzičku verziju i za najbolju glumicu, koja je otišla u ruke nikom drugom do Nikol Šerzinger.

Pevačica je blistala sa dodeli nagrada u elegantnoj crnoj haljini sa dubokim izrezom, i nije skrivala sreću zbog priznanja koje joj je uručeno. U trenutku kada je njeno ime proglašeno, Nikol se tresla, a potom se i prekrstila na sceni. 

"Prvo bih htela da se zahvalim Bogu što me je sačuvao da se ne sapletem ovde", nasmejala je sve na početku Nikol, pa nastavila, "ali sada, bez šale, zaista bih želela da zahvalim Bogu jer bez njega sam ništa".

Nikol se osvrnula na kolege glumce što su je prihvatili oberučke, kao i porodici na Havajima, ali i vereniku koji je "bodri najglasnije". Potom se obratila i Lojdu nazvavši ga mentorom i drugom kao i celokupnoj ekipi. "Hvala vam što ste napisali ovo remek-delo, muziku i reče u koje sam mogla da zagrizem i uronim dušom.

Nikol ŠErzinger na dodeli Olivier nagrada se zahvaljuje saradnicima.
printscreen/youtube/OfficialLondonTheatre 

"Kao devojčica sa Havaja koja je kasnije odrastala u Kentakiju, dolazim iz veoma skromne sredine, a oduvek sam želela da budem pevačica i da radim mjuzikle, i toliko sam sanjala o ulogama koje sam želela...", rekla je Nikol pa ponovo nasmejala sve. "Iskreno, ova uloga Norme Desmond nije bila od onih na listi". Ipak, Nikol je brzo dodala: "Ali Bog radi na misteriozne načine jer je ovo jedna od najmoćnijih i nahrabrijih stvari koje sam ikada uradila".

Nikol ŠErzinger na dodeli Olivier nagrada
printscreen/youtube/OfficialLondonTheatre 

"Jedva čekam da dođem po 'krv' na Brodveju", završila je pevačica uz gromoglasan aplauz. Inače, kasnije se Džejmi Lojd, producent mjuzikla, javno zahvalio Šerzinger na "izvedbi veka" i dodao da očekuje da će mjuzikl osvojiti Brodvej kada se kasnije ove godine prebaci u Njujork.

Inače, ova predstava i jeste nastala kao deo za Brodvej, a nakon što se saznalo da glavna uloga Norme ide u ruke Nikol Šerzinger, mnogi su bili skeptični. Razlog je što su mnogi, uprkos talentu, i dalje smatrali pevačicu za lepu i zgodnu, ali ne i talentovanu. 

Setimo se samo scene iz "X Factor" kada ju je i čuveni Sajmon Kauel ponizio kada je jednu od lošijih pevačica koje su se takmičile uporedio sa pevačicom.

Šerzinger mu nije ostala dužna, podsetivši ga da je i sama u tim godinama učestvovala u muzičkom takmičenju i to sa pesmom "I will always love you", a potom i akapela izvela najveći hit Vitni Hjuston.

Još jedan od njenih nastupa o kojem se najviše pričalo i koji se sada ponovo deli na mrežama je i izvođenje "The Phantom of the Opera", a njene zadivljujuće muzičke sposobnosti oduvale su ljude širom sveta i zauvek stavili tačku na tračeve da ne zna da peva.

Sada je dobila nagradu i za najbolju glumicu u mjuziklu, a ovo je samo još jedan uspeh slavne lepotice koja iza sebe ima godine i godine rada i truda, naročito jer je neko kome roditelji nisu otvorili vrata Holivuda, već se za svaku šansu borila sama.

Podsetimo, Nikol je nekad morala da pribege više nego esktremnim metodama kako bi zaradila novac za obrazovanje, s obzirom da njeni roditelji to nisu bili u mogućnosti.

Dok je studirala, kaže, radila je razne poslove. Prodavala je šminku, pevala opere u italijanskom restoranu i, najčudnije od svega, davala bi krv da bi došla do novca.

"Najsiromašnija sam bila kada sam studirala. Davala sam krv kako bih se dokopala novca", priznala je, dodajući da su joj najčešći obrok tad bile palačinke s vodom jer su bile jeftine i zasitne.

"Svoju porodicu mnogo volim, ali nikada nisam imala nekoga ko bi mi kupio auto ili platio časove pevanja ili plesa. Sve sam postigla sama, svojim radom", rekla je Nikol.

Nažalost, čak i kada je došla do Holivuda, njen put je ostao trnovit, te su je ljudi koji bi trebalo da su joj najbliži saradnici i oni na koje može da se osloni, doveli do bulimije. 

Sve se to dešavalo dok je bila u popularnoj ženskoj grupi "The Pussycat Dolls" u kojoj je bila vodeći vokal. Nikol je odlučila da problem krije od ostalih članica grupe, što je uticalo na sve češća neslaganja među devojkama i na kraju prouzrokovalo raspadanje iste.

Pevačica je jednom prilikom za britanski časopis izjavila da je to bio najgori period u njenom životu i da joj je karijera bila uništena. Srećom, vratila na scenu, jača nego ikad, a danas konačno živi sve ono o čemu je nekada maštala.

Instagram Nikol Šerzinger se od početka svoje karije do sada promenila najviše u licu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Nikol Šercinger Tiktok/nicolescherzinger

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!