Staro pravilo kaže - što ste stariji, to bi vaša kosa trebalo da bude svetlija. No, to ne znači nužno da sad svi treba da pređemo u tabor plavuša (osim ukoliko to ne želite). Nekad je dovoljno kosu prošarati pramenovima u nekoliko nijansi da potpuno osvežite lik, takoreći, da ga podmladite i da frizuri vizuelno date na volumenu. 

A jedan od stilova koji su ukrali srca trendseterki definitivno je tiramisu koji je za kratko vreme postao frizura #1. Koliko je popularan svedoči i to što je čak i najčuvenija brineta i jedna od najlepših žena sveta, Nikol Šerzinger, posvetlela kosu tiramisu pramenovima zbog čega izgleda kao potpuno nova osoba.

Slavna lepotica je zadržala koren tamnim, a potom se naizmenično prepliću pramenovi u nekoliko nijansi od kojih su neki potpuno plavi. 

Na ovaj način kosa je isprepletana baš kao slojevi u kolaču po kojem je ova frizura i dobila ime. Baš kao što se i dezert tiramisu slaže u tri sloja, počev od krema sa maskraponeom i jajima, potom piškotama natopljenim kafom, i na kraju tankog sloja kakao praha, upravo je ovaj način ređanja nijansi i tekstura poslužio kao inspiracija za pramenove istog naziva.

Kombinuju se nijanse plave, svetlo i tamno smeđa boja koje daju kosi živost, novu dimenziju i vizuelno je čine gušćom, čime su posebno dobar izbor za one koji imaju problem sa tankom i retkom vlasi. 

Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost izuzetno bitna, tiramisu pramenovi dozvoljavaju odstupanja, sve dok je osnovna ideja ista.

Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, kako bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu svojim plavokosim klijentkinjama, koje žele da izgledaju prirodnije i neznatno potamne kosu.

Ovu frizuru obožavaju i druge slavne ličnosti, te smo tiramisu pramenove mogli da vidimo i na glumici Emi Roberts, kao i manekenki Rouzi Hantington-Vitli i mnogim drugim.

Ovi pramenovi dobro su ulaganje

Pramenovi u salonu pravih stručnjaka možda nisu najpovoljnija opcija, ali su odlično ulaganje ukoliko želite da osvežite svoj izgled ali tako da efekat traje mesecima.

Karakteristično za tiramisu pramenove je i to što će dobro izgledati čak i sa izrastkom, te izgledaju još lepše kako kosa raste upravo zbog teksture koja se "sleže" i stapa.

Svetli pramenovi uz obraze, posvetleće lice i vizuelno ga podmladiti, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda i uz razbarušenu, "tek sam ustala iz kreveta" frizuru, te ne morate brinuti o preteranom stilizovanju, a još predloga ove neodoljive frizure pogledajte u nastavku.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Skandinavski pramenovi Tiktok/elblakee

Izvor: Wanted J. S.