Iako se od početka ove godine pojavilo na desetine novih trendova kada je reč o farbanju kose, čini se da nijedan nije bio toliko popularan kao tiramisu pramenovi.

Frizura inspirisana čuvenim italijanskim dezertom postala je #1 u frizerskim salonima, a obožavaju je i brinete i plavuše jer su dozvoljena odstupanja, odnosno, moguće ih je prilagoditi baznoj boji kose.

Tri nijanse za kosu zanosnu poput najfinijeg deserta

Baš kao što se i dezert tiramisu slaže u tri sloja, počev od krema sa maskraponeom i jajima, potom piškotama natopljenim kafom, i na kraju tankog sloja kakao praha, upravo je ovaj način ređanja nijansi i tekstura poslužio kao inspiracija za pramenove istog naziva. Kombinuju se nijanse plave, svetlo i tamno smeđa boja koje daju kosi živost, novu dimenziju i vizuelno je čine gušćom, čime su posebno dobar izbor za one koji imaju problem sa tankom i retkom vlasi. 

Kod tiramisu kose, reč je o nešto debljim pramenovima koji se međusobno prepliću, za razliku od nekih drugih tehnika pri kojima se pramenovi nanose na jako tanke sekcije kose.

Tiramisu pramenovi dozvoljavaju odstupanja

Za razliku od recepta za kolač, u kojem je preciznost izuzetno bitna, tiramisu pramenovi dozvoljavaju odstupanja, sve dok je osnovna ideja ista.

Neki frizeri ovu tehniku najradije izvode na smeđoj kosi, kako bi kontrast bio što vidljiviji, dok drugi tiramisu pramenove predlažu svojim plavokosim klijentkinjama, koje žele da izgledaju prirodnije i neznatno potamne kosu. 

Ovu frizuru obožavaju i brojne slavne ličnosti, te smo tiramisu pramenove mogli da vidimo i na glumici Emi Roberts, kao i manekenki Rouzi Hantington-Vitli i mnogim drugim.

Ovi pramenovi dobro su ulaganje 

Pramenovi u salonu pravih stručnjaka možda nisu najpovoljnija opcija, ali su odlično ulaganje ukoliko želite da osvežite svoj izgled ali tako da efekat traje mesecima.

Karakteristično za tiramisu pramenove je i to što će dobro izgledati čak i sa izrastkom, te izgledaju još lepše kako kosa raste upravo zbog teksture koja se "sleže" i stapa. 

Svetli pramenovi uz obraze, posvetleće lice i vizuelno ga podmladiti, a dobro je znati da tiramisu kosa odlično izgleda i uz razbarušenu, "tek sam ustala iz kreveta" frizuru, te ne morate brinuti o preteranom stilizovanju.

Bonus video:

BARBIE UPDO JE NAJLEPŠA FRIZURA JESENI: Pravi se lako, a potrebne su vam samo gumica i 2 ukosnice  TikTok/chrisappletonhair