Ove 2023. godine pojavili su se brojni novi beauty trendovi, pogotovo kada je reč o frizurama i to onim koje izgledaju najefektnije uz minimalnu promenu. 

Ako je to nešto što želite i spremni ste da kosu osvežite i ujedno vizuelno podmladite lik i skinete godine s lica, razmislite o tehnici farbanja koja se zove konturisanje kose, kojoj se predviđa velika popularnost u godini pred nama.

Reč je o tehnici izrade pramenova koja nije zahtevna za održavanje, a uvek izgleda kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Pojam konturisanja dobro je poznat u svetu make-upa i on podrazumeva način ocrtavanja koji licu dodaje dimenziju ističući određene crte lica korišćenjem kombinacije šminke koja je malo tamnija odnosno svetlija od prirodnog tona kože. Najkraće rečeno, svrha konturisanja je stvaranje efekta senke i svetlosti na licu.

Konturisanje kose je novi trend za 2023. godinu.
Instagram 

Ali, konturisanje se može primeniti i na kosu, i to je najnoviji trend, za koji se predviđa da će dominirati u 2023. godini.

Reč je zapravo o suptilnijoj verziji tehnike farbanja money piece s modernim zaokretom. Money piece podrazumeva izradu pramenova strateški oko lica, a može biti izvedena samostalno ili u kombinaciji s balayageom po celoj glavi. Kod konturisanja kose, umesto grupisanih pramenova kao kod money piecea, rade se svetliji pramenovi koji stvaraju suptilniji kontrast, i boji se sva kosa oko lica, uključujući i mladu kosu.

Konturisanje kose je tehnika zbog koje ne morate često da odlazite kod frizera.
Instagram 

Konturisanje kose je frizura koja stoji svakome, ali najbolje će pristajati onima koji kosu nose podalje od lica jer kontrast daje efekt uokviravanja lica, koji kod nekog sa šiškama možda već i postoji.

Konturisanje je sjajna tehnika farbanja pramenova za one koji kosu sklanjaju s lica jer nežniji kontrast između boje kose i tona kože podiže i posvetljuje lice. Najbolje će izgledati ako je koren kose uz čelo i lice za nijansu ili dve svetliji od ostatka kose, kaže Tom Smit, kreativni direktor brenda Evo hair i frizerski stilista slavnih zvezda. Najbolja stvar kod konturisanja kose je to što je frizura vrlo jednostavna za održavanje i ne zahteva farbanje pramenova po čitavoj glavi kao ni česte odlaske frizeru.

Frizeri predlažu konturisanje kose ako niste spremni za veike promene.
Instagram 

Bonus video:

I ŽENE SA TANKOM I RETKOM KOSOM MOGU DA PONESU NAJPOPULARNIJU FRIZURU SEZONE: Iskopirajte Kim Kardašijan u par koraka TikTok/alyssarayelee