Američka glumica Ketlin Tarner izgledala je neprepoznatljivo tokom retkog javnog izleta u centru Menhetna u ponedeljak. Viđena je kako se muči da hoda sa štapom, ali uprkos smanjenoj pokretljivosti, izgleda da je njen pozitivan stav nije napustio.

Poslednji put u javnosti je uhvaćena pre pet meseci na projekciji filma Bredlija Kupera „Maestro”, takođe na Menhetnu.

Ovaj put je nosila dugi tamni kaput, crne pantalone i crne patike, ali je fizički izgledala malo lošije dok je hodala ulicom Canal u Kineskoj četvrti.

Ketlin Tarner
BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Podsetimo, svojim prelepim licem i plavim loknama skinula je filmska platna s nogu, a istovremeno se bavila zdravstvenim problemima o kojima je javnost malo znala, a na kraju je zbog toga i osuđivala. 

Ketlin je svetsku slavu stekla nakon snimanja filma „Putska strast” 1981. godine, a potom i uspešnih filmova „Lov na zeleni dijamant” i „Dragulj sa Nila”. Ali početkom 90-ih, njena karijera je prekinuta nakon što joj je dijagnostikovan reumatoidni artritis i lekari su rekli da nikada više neće moći da hoda.

Ne želeći da prihvati tu vest, potražila je drugo lekarsko mišljenje i smogla snage da nastavi da radi ono što najviše voli i da ne odustane od života.

Međutim, lekovi koje je morala da uzima uzeli su danak i njen izgled je počeo drastično da se menja. Danas priznaje da joj je tada bilo apsolutno nevažno kako izgleda i da se time nije zamarala. Mislila je samo na to da mora nekako da preživi.

Glumica od koje nije bilo lepše danas ne liči na sebe, a razlog je tužan
ROSE BILLINGS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ljudi su i tada bili okrutni, optuživali su je da se odaje alkoholu, što tada nije bilo tačno, ali se kasnije, pod velikim pritiskom, prepustila tom poroku kako bi ublažila bol. U svojoj autobiografiji, koju je objavila 2008. godine, priznala je da je počela da pije jer su joj droge pomutile um i da je vremenom sve izmaklo kontroli, a 2002. je počela sa odvikavanjem.

Ketlin se danas zalaže za borbu protiv bolesti sa kojom se godinama bori, kao što javno govori o standardu lepote u Holivudu.

"Ljutim se na sve i svašta, zbog nepravde u svetu. Reumatoidni artritis je počeo u mojim kasnim tridesetim, kada me je Holivud video kao jednu od najatraktivnijih dama. Najteže mi je bilo jer sam svoje samopouzdanje izgradila na fizičkom izgledu“, rekla je.

Izvor: Dnevnik.hr/ Wanted A.N.