Bila je na vrhuncu slave kada joj je sa samo 36 godina dijagnostifikovan rak dojke. Iako je isprva od svih krila ovu informaciju, progovorila je o svemu dva meseca kasnije i istakla značaj ranog pregleda. Nakon lečenja, Kristini su odstranjeni jajnici i materica, kako rak ne bi napao i te organe.

Kristina Eplgejt godinama iskreno govori o svojoj borbi s multiplom sklerozom, a sad je otkrila da je dobila još jednu poražavajuću vest. U podcastu Armchair Expert Daxa Sheparda, otkrila je da ima 30 lezija na mozgu.

'Najveća mi je iza desnog oka pa me desno oko jako boli',rekla je.

Iako joj vid nije oslabljen, priznala je da joj je kretanje otežano. Medicinski napredak pomaže obolelima od multiple skleroze da žive duže, ali Kristina ističe da nije sto posto uverena da će biti tu za deset godina.

kristina eplgejt
Shutterstock 

'To je strašna stvar kod multiple skleroze - nema kraja. Tako sam ljuta zbog toga, ne možeš to pobediti',rekla je.

Pre četiri godine glumica je priznala da se poslednje dve decenije bori s nesanicom.

'To utiče na vaše emocije i psihu. U dvadesetima i tridesetima ne bih uspevala uopšte da zaspim, celu noć bih bila budna',otkrila je.

kristina eplgejt
Valerie MACON / AFP / Profimedia 

Tokom pregleda 2008. godine otkriven joj je rak dojke. Tad je imala 36 godina, dve manje nego njena majka kad je dobila istu dijagnozu. Kako se ne bi ponovo suočila s istom dijagnozom, odlučila je da se podvrgne dvostrukoj mastektomiji. Zbog mutacije BRCA gena, osim raku dojke, bila je podložnija i raku jajnika, od kojeg je umrla njena rođaka. Zbog toga je 2017. godine uklonila jajnike i jajovode.

'Tako sam sve rešila. Osećala sam olakšanje. Nadajmo se samo da me neće udariti autobus', rekla je za Today.

kristina eplgejt
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Nakon što je napunila 50 godina, počela je da oseća trnce u nogama i rukama, a simptomi su se samo pogoršavali. Kad je shvatila da ne može da pređe ni najmanju udaljenosti na setu svoje serije 'Dead To Me', da puno više spava, goji se i pada, obratila se lekaru. Tad je stigla teška dijagnoza - multipla skleroza.

Snimanje serije odgloženo je za pet meseci zbog njenog lečenja, a ova bolest može se samo ublažiti, ali ne postoji lek.

'Morala sam procesuiram gubitak svog života, svog identiteta', rekla je.

kristina eplgejt danas se bori sa deškom bolešću
instagram/christinaapplegatesm 

'Ovo je prvi put da me iko može videti kakva zapravo jesam. Ugojila sam se 20 kila i ne mogu da hodam bez štapa. Želim da ljudi znaju kako sam vrlo svesna toga', dodala je drugom prilikom.

Prošle godine otkrila je da više neće glumiti.

'Sad ne mogu da zamislim da se ustajem u pet ujutro i provodim od 12 do 14 sati na setu', priznala je.

Bonus video

KAKO DA PREPOZNATE STRES NA RADNOM MESTU? SIMPTOMI SU KAO KOD SRČANOG UDARA!" Sindrom "izgaranja" zvanično postaje dijagnoza Kurir TV