Vilevis Brito, poznata venecuelanska manekenka i misica, preminula je u 24. godini nakon operacije lica u bolnici u Karakasu. Iako je zahvat bio uspešan, došlo je do komplikacija koje su rezultirale srčanim zastojem.

Operacija vilice nije bila estetske prirode, već je bila neophodna radi rešavanja zdravstvenih problema - istrošenosti maksilofacijalnog područja i apscesa u usnoj regiji, kako su potvrdili bliski izvori.

Jedan muškarac koji se predstavio kao njen brat takođe je potvrdio da operacija nije bila estetska, već da je rešavala zdravstveni problem.

Maksilofacijalna hirurgija je stomatološka specijalnost koja se bavi lečenjem povreda usta, zuba i vilice.

"Ona je moja sestra i nije bila na estetskoj operaciji. Drenirali su apsces i stavili su je u anesteziju. Nažalost, nikada se nije probudila i došlo je do srčanog zastoja... Fokusirajte se na davanje pozitivnih komentara, a ne na donošenje presuda koje niko nije tražio", napisao je ovaj muškarac.

Smrt Brito predstavlja veliki gubitak za njenu porodicu, prijatelje i širu zajednicu.

Brito je bila poznata ne samo kao manekenka, već i kao aktivistkinja i humanitarka. Emigrirala je u Argentinu pre nekoliko godina, gde je studirala socijalnu komunikaciju i radila kao voditeljka na kablovskim kanalima za vesti. Pored svoje karijere, Brito je bila poznata po svom angažmanu u humanitarnim aktivnostima, često volontirajući u Fondaciji Simon La Guaira. Njeni napori da pomogne drugima ostavili su trajni uticaj na ljude koje je dotakla svojom dobrotom i posvećenošću.

Ostaće upamćena po svojoj unutrašnjoj lepoti, harizmi i spremnosti da pruži ljubav i podršku onima kojima je najpotrebnija. Dok se porodica i prijatelji opraštaju od nje, šire zajednice se sećaju njene pozitivne energije i uticaja koji je imala na mnoge živote.

Telo mlade Brito sahranjeno je u sredu.

"Oprostili smo se od naše voljene Vilevis, mlade žene koja će biti upamćena po svojoj harizmi, njenom osmehu i spremnosti da pruži ljubav i pomogne onima kojima je najpotrebnija", poručio je guverner La Guaira, Hose Teran, na Instagramu.

 Bonus video

ZBOG OVOG PRAVA OSUMNJIČENI NE MORAJU DA SARAĐUJU! Advokati izneli šok tvrdnje: Koje su političke posledice uvođenja smrtne kazne? Kurir televizija

  Izvor: Žena.rs