Nekako se čini da su sve velike glumice imale teške ljubavne priče i tragičan život. Zašto je to tako, ne znamo, ali ova sudbina nije zaobišla ni najlepšu od najlepših, zanosnu Romi Šnajder.

Rozmari Magdalena Albač, kako joj je bilo pravo ime, bila je sve, od nevine i naivne princeze Sisi, do zavodnice u filmovima i ikone avangarde sedamdesetih. Međutim, blistava karijera, i uspesi nisu je mogli zadržati na pravom putu, naročito nakon što su počele da se ređaju tragedije u njenom životu, jedna za drugom.

Majka bila sa Hilterom?

Rođena je u glumačkoj porodici, a za njenu majku Madgu se govorilo kako je omiljena Hitlerova zvezda.

Jedno od odmarališta nacističkog vođe bilo je tik uz porodičnu kuću Šnajderovih, a mnogo godina kasnije, u jednom intervjuu, Romi će otkriti detalje koje svet nije ni slutio.

Majka se razvela od njenog oca 1945. godine, a zatim preudala. Lepa ćerkica je trpela brojne nasrtaje svog očuha, koji je kasnije i vodio njenu karijeru, a mnogo kasnije je jednoj nemačkoj novinarki ispričala i o majčinoj avanturi sa Hitlerom.

"Sigurna sam da je spavala s njim", kazala je Romi u razgovoru koji je molila da ostane neobjavljen. Sukob s majkom je eskalirao kad je Romi upoznala Alena Delona.

Ljubav sa Delonom

Kao u ljubavnim romanima, prvi susret na aerodromu je izazvao varnice, a glumica je tvrdila kako je francuski lepotan suviše arogantan. Međutim, malo po malo, situacija se menjala.

Na snimanju filma su se zaljubili jedno u drugo, a Romi je odlučila da napusti Nemačku i preseli se kod svog dragog u Pariz.

Imali su snažnu i intenzivnu emotivnu i fizičku vezu i gotovo da ne postoji njihova fotografija na kojoj se ne dodiruju ili makar ne gledaju zaljubljeno. U isto vreme, Delonov uspon bio je vrtoglav i veoma brzo je stekao ulogu se*s simbola, a gde je popularnost, tu su i žene, kao i šuškanja o njegovim brojnim neverstvima. 

Romina majka nije bila oduševljena njenim partnerom i insistirala je da se on obaveže da će oženiti glumicu, a kasnije se pisalo da je strahovala za mentalno i fizičko zdravlje svoje ćerke. Doduše, Alen i Romi se jesu verili tokom boravka u Švajcarskoj, ali do venčanja nikad nije došlo.

Početak kraja i poruka na ogledalu

Njihova veza trajala je pet godina, a onda se završila neočekivano. Dok se glumica spremala za romantično venčanje ― Delon je imao drugačije planove.

Nakon što se vratila sa snimanja filma "The Process" u stan u Parizu u kojem su živeli, dočekala ju je šok poruka i buket crnih ruža. "Otišao sam u Meksiko s Natali. Ne vraćam se", pisalo je na ogledalu.

Bila je to kap koja je prelila čašu i naterala je da sebi prereže vene. Srećom, spasili su je na vreme. Njena slika u javnosti bila je poražavajuća, a ona nije krila koliko ju je raskid slomio.

Nekoliko godina kasnije, utehu je našla u Hariju Mejenu. Nemački glumac i reditelj nije oklevao s razvodom da bi mogao da oženi filmsku divu na vrhuncu karijere. 

Ovaj brak je potrajao do 1975, da bi se te iste godine udala za Danijela Bijasinija, koji je, teško je ne primetiti, bio slika i prilika Alan Delona.  

"Kao da je našla klona", komentarisali su neki. S Danijelom je ostala u braku do 1981. godine.

Smrt sina

Inače, s prvim suprugom dobila je sina Davida, koji je sa 14 godina poginuo nakon povrede koju je zadobio kada mu je oštar deo ograde na koju se popeo prerezao femoralnu arteriju. Romi se od toga nikad nije oporavila, a njeno već narušeno mentalno zdravlje bilo je trajno poljuljano i odala se porocima.

Pročitajte još: ZASTRAŠUJUĆE SLIKE MRTVOG TELA MERILIN MONRO PREPLAVILE SU MREŽE: Fotografije zbog kojih niko više ne veruje da se ubila

Deset godina nakon raskida, Delon i lepa glumica ponovo su se sreli na snimanju film La Piscine, a ponovo je bilo očigledno koliko je hemija između njih jaka. Oni su odlučili da ostanu prijatelji i bili su to do kraja njenog života. Romi je preminula iznenada 1982, kada je imala samo 43 godine, a njena smrt obavijena je velom tajni ― zvanično je preminula prirodnom smrću i od srčanog udara, ali postoje spekulacije da joj je pozlilo usled predoziranja alkoholom, kome se odala nakon smrti sina.

Delon bio uz Romi do kraja

Kada je Alen Delon saznao za prerani odlazak Romi Šnajder, za francuski časopis Pari-match napisao je emotivni poslednji pozdrav bivšoj ljubavi. Ono je naslovljeno "Adieux, ma Puppelé", zbog toga što ju je Delon uvek nazivao svojom "lutkicom" (fr. puppelé).

"Gledam te iznova i iznova. Želim da te progutam očima i govorim ti iznova i iznova da nikad nisi bila tako lepa i smirena. Odmaraj. Ja sam tu. S tobom sam naučio nekoliko nemačkih reči. Ich liebe dich. Volim te. Volim te, moja Puppelé", napisao je glumac.

Delon se pobrinuo da nakon sahrane i Davidovi ostaci budu preseljeni u isti grob gde leži Romi, a na spomenik je položio identičan buket grimiznih ruža kakav joj je doneo na prvi dan snimanja filma "Christine", kada su se i upoznali.

Romi počiva u dvorištu Delona?

Inače, Delon je takođe bio uz Romi u najtragičnijem trenutku njenog života, upravo kada joj je 19881. preminuo sin. Francuski glumac je bio taj koji je organizovao sahranu i brinuo se o privatnosti svoje bivše verenice. Na sve načine je pokušavao da vrati Romi u normalu. Nažalost, poslednji zadatak nije uspeo – Romi je najverovatnije izvršila samoubistvo u jednom pariskom hotelu 29. maja 1982.

Alen je bio jedan od prvih koji je stigao na lice mesta i zatvorio se sa njenim telom da bi je oplakao. 

Priča se i da glumica ne leži na zvaničnom mestu sahrane, već da je Delon sahranio Romi na svom imanju.

Dvostrukoj dobitnici nagrade Cezar, i zvezdi više od 45 filmova Francuska je odala počast tako što je ustanovila filmsku nagradu "Pri Romi Šnajder" koja se dodeljuje mladim nadama filma.

A još fotografija ove prelepe i talentovane glumice iz dana najveće slave pogledajte u nastavku: 

Bonus video:

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje Kurir televizija

Izvor: Stil/ Vogue.fr/ Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!