Nakon što su zastrašujuće fotografije sobe u kojoj je preminuo Majkl Džekson pojavile na društvenim mrežama, otkrivši dugo skrivanu istinu o njegovim poslednjim danima, isto se dogodilo i sa Merilin Monro, kada su se slike koje su do sada navodno držane u sefu, pojavile na mrežama. 

Na Tiktoku i X-u danima kruže jezive objave sa serijom fotografija načinjenih u trenutku kada je jedna od najlepših glumica svih vremena pronađena, a zbog onoga što su ljudi videli, niko više ne veruje da se Monro ubila. 

Jedna od prvih viralnih objava pokazuje Merilin koja leži u krevetu, a potom i na bolničkim nosilima, a njeno lice prepuno je modrica. 

Inače, ovo nije prvi put da se polemisalo o njenoj smrti. Pre samo nekoliko meseci, organizator sahrane koji je pomogao da se pripremi telo Merilin Monro, otkrio je jezive detalje o stanju glumice nakon što je pronađena mrtva. Alen Abot i Ron Hast su napisali knjigu u kojoj su se prisetili šta se dešavalo tog 5. avgusta.

Kako se navodi, sećaju se da je policija pozvala da dođu u kuću slavne glumice, a Abot tvrdi da je njeno telo bilo puno ljubičastih mrlja.

Pročitajte još: "ZAŠTO MORAM DA ZATAŠKAVAM OVO" Pogrebnici su se zaledili kada su videli kako je Merilin Monro izgledala posle smrti

"Bilo je teško verovati da je to slavna lepotica Merilin Monro. Izgledala je kao prosečna starija žena koja se nije baš previše brinula o svom telu. Očigledno je da su okolnosti u kojima je preminula uveliko pogoršale njen izgled. Kada neko umre, gravitacija dovede do toga da se krv taloži na najnižoj tački tela. U njenom slučaju, s obzirom da je umrla licem prema dole, ljubičaste mrlje od krvi ostale su joj na licu, a vrat joj je mnogo otekao", priseća se pogrebnik. On je dodao i da je bilo vidljivo da kosu neko vreme nije farbala, jer se nazirao smeđi izrastak.

"Noge joj nisu bile obrijane, a usne su joj bile baš ispucane. Manikir i pedikir su takođe bili zapostavljeni", dodaje pogrebnik.

Pogrebnici su bili u šoku u kakvom je stanju bilo telo merilin monro
Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia 

Glavni dokaz

Inače, autopsija je pokazala da je Merilin umrla od "akutnog trovanja barbituratima", što je za "People" potvrdio Siril Veht, ugledni forenzičar. Bočica sa pilulama pronađena je kraj njenog kreveta. Pre poslednjeg puta, predozirala se 4 puta.

Ono što je čudno je što su lekovi pronađeni, ali ne i čaša sa vodom koja joj je bila neophodna da bi progutala tolike lekove. Takođe, čudna stvar je i da ostataka pilula nije bilo u njenom stomaku.

"Za broj pilula koji je progutala, neki ostaci bi morali da postoje u njenom stomaku, ali tu nije bilo ni traga supstanci", rekao je Veht. Po njegovom mišljenju, "postoje znaci da je supstanca bila uneta putem injekcije". Međutim, sama injekcija nije pronađena.

Takođe, testovi sa obdukcije nikad nisu kompletirani. Lekar koji je pregledao njeno telo navodno je uzeo uzorak iz njenog stomaka i dao ih toksikologu. Međutim, nikad nije utvrđeno ni koliko je tačno pilula popila, već je sve stvar nagađanja.

Šte desilo noći kada se Merilin navodno ubila?

Svi su bili šokirani saznanjem da je slavna glumica preminula. Navodi se da je poslednjih dana života bila srećna, euforična i puna života.

Autor knjige "Monro" tvrdio je kako ju je njen prijatelj, glumac, Piter Loford koji je inače i zet predsednika Džona F. Kenedija, pozvao 4. avgusta, oko 19 časova i kako mu je delovala tromo i depresivno.

Merilin Monro je navodno bila srećna pred smrt
Sunset Box / Allpix Press / Profimedia 

Njegova priča ne podudara se sa svedočenjem njene služavke, koja je ispričala da je Merilin u to vreme primila poziv od sina svog bivšeg muža, Džoa Dimađija Juniora, koji je za "Los Anđeles Tajms" rekao da je Merilin zvučala sasvim normalno, kao i uobičajeno. Nakon toga, Junis je kratko pričala sa Merilin, koja je kasnije otišla u svoju sobu. To je bio poslednji put da ju je videla živu.

Junis je isprva rekla kako se zabrinula kada glumica nije odgovorila na njeno kucanje na vrata, te je pozvala njenog psihijatra Ralfa Grensona, koji je došao odmah nakon ponoći, dok tačno vreme Junisinog poziva nije utvrđeno.

Da bi ušao u sobu Ralf je polomio prozor, a u sobi je pronašao njeno beživotno telo. Merilin je u ruci držala telefonsku slušalicu. Ubrzo je pozvao doktora koji joj je prepisao pilulue, te je on konstatovao smrt.

Policija je pozvana tek u 4.25 časova, ujutru, dok su lekari tvrdili da im je bila potrebna dozvola od "20th Century Fox" studija, sa kojim je Merilin imala saradnju, snimajući film.

Merilin Monro je navodno zvučala depresivno.
UNITED ARTISTS - Album / Album / Profimedia 

Služavka menjala priče

Njena služavka prvo je iznela priču da je oko ponoći pozvala Merilinog psihijatra, da bi kasnije rekla kako je to bilo oko 3 ujutru. Više od 20 godina kasnije, biograf Entoni Samers pričao je sa njom i zapazio trenutak kada je stavila svoju glavu u ruke i rekla: "O Bože, zašto ja ovo moram da zataškavam?".

"Šta da zataškavate, gospođo Murej?", upitao je on.

Pročitajte još: NAŠLI SU JOJ 40 TABLETA U TELU, A NALAZI OBDUKCIJE SU NESTALI: Smrt najlepše glumice svih vremena i dalje je misterija

"Pa naravno, Bobi Kenedi je bio tu (4. avgusta) i naravno, postojala je afera sa Bobijem Kenedijem", odgovorila je.

Kakvu vezu je Merilin imala sa porodicom Kenedi?

Pričalo se da je Merilin bila u vezi sa predsednikom Džonom F. Kenedijem, kao i sa njegovim bratom, Robertom Bobijem Kenedijem. Supruga Dina Martina, Džin Martin, rekla je da je Merilin naizmenično imala odnose sa Kenedijevima. Na dan njene smrti, pozvao ju je Bobi Kenedi, dok je ona pobesnela, rekavši da se oseća iskoišćeno.

Merilin Monro je bila u vezi sa Kenedijevima
Archive Photos / AKG / Profimedia 

Biograf Džejms Spada smatra da je "kroz ubistvo nešto zataškano".

"Kenedijevi nisu smeli da rizikuju da se ovo otkrije, jer bi to uništilo predsednika. Ali zataškavanje, koje je trebalo da spreči bilo koga da otkrije da je Merilin bila intimno vezana sa porodicom Kenedi, pogrešno je protumačeno kao zataškavanje toga da su je oni ubili", smatra on.

Loša istraga

Mnogi biografi su se složili, da su policijski inspektori i forenzičari "bili beznadežno traljavi", kako je rekao Samers.

"Jedna od problema celog slučaja je taj što je bilo mnogo suprotstavljenih priča", napisao je Spada.

"Niko ne zna istinu. Niko nikada neće saznati istinu", rekao je Majkl Selsman, poslednjih PR agent Merilin Monro i autor knjige "Sve je gordost".

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Kako se Kim Kardašijan uvukla u haljinu Merilin Monro instagram/suziekennedy

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!