Film "Blonde" privukao je veliku pažnju. Glumica Ana De Armas našla se u žiži medija zbog uloge Merilin Monro koja joj je pripala u pomenutom filmu. Lepa plavuša preminula je 1962. godine, a život koji je živela i dalje fascinira svet.

Film "Blonde" baziran je na romanu spisateljice Džojs Kerol Outs i bavi se između ostalog istraživanjem ljubavnih romansi Merilin Monro, uključujući brak sa Arturom Milerom, odnosu sa mentalno bolesnom majkom, abortusima i neuspelim trudnoćama. Film se takođe bavi i njenim vezama sa sinom Čarlija Čaplina, Čarlijem „Kesom“ Čaplinom mlađim i sinom glumca Edvarda G. Robinsona, Edijem Robinsonom mlađim...

"Blonde" sugeriše da je Merilin navodno bila u vezi sa dvojicom muškaraca,međutim ova informacija nije zasnovano na činjenicama, piše "womenshealthmag". Nakon što je film doživeo svoju premijeru, mnogi kritičari su izrazili negodovanje zbog njegove ekranizacije. Međutim, mnoge ipak, očekivano interesuje da li je Merilin zaista bila u vezi sa Kesom i Edijem.

film blonde sa anom de armas u glavnoj ulozi privukao je veliku pažnju
Youtube 

Čarli Čaplin mlađi bio je najstariji sin holivudskog glumca Čarlija Čaplina. Rođen je petog maja 1925. godine na Beverli Hilsu u Kaliforniji, a odrsastao je sa željom da bude poput svog slavnog oca. Dva puta je bio u braku - sa Martom Braun kao i sa Suzan Magnes sa kojom je 1959. dobio ćerku koja je ponela majčino ime. Umro je 20. marta 1968. u Holivudu, u 43. godini.

Edi Robinson mlađi je takođe imao želju da bude glumac. Rođen je 1933. u Los Anđelesu i bio je mnogo uspešniji u glumi od sina Čarlija Čaplina. On je sa Merilin Monro glumio u filmu "Neki to vole vruće", tri puta se ženio, a preminuo je 1974. 

Postoje dokazi koji upućuju na to da su Merilin i Kes bili kratko u vezi barem prema mišljenju Entonija Samersa, koji je napisao biografiju o glumici pod nazivom "Boginja: Tajni životi Merilin Monro".

U pomenutoj knjizi se navodi da je Kes upoznao Merilin sa svojom porodicom 1947. godine, a o njihovoj vezi pisao je i u memoarima "Moj otac, Čarli Čaplin".

film blonde govori o ljubavnom životu merilin monro
Youtube 

U knjizi Čaplina otkriven je razgovor njega i njegovog oca o Meriln.

"Ona je lepotica. Kakva figura! Divim se tvom ukusu, sine. Ali pazi se. Nemoj se još zaljubljivati. Prvo moraš da se pobrineš za svoje obrazovanje", govorio mu je otac. Samers tvrdi da Kes nije poslušao savet svog oca i da je bio "zaljubljen Merilin mesecima".

Prijateljica Čaplina mlađeg izjavila je da je Merilin Monro nekada umela da prespava kod njega dok je u istoj sobi spavao i njegov brat. Merilin je Robinsona mlađeg upoznala preko Kesa Čaplina, a zbližili su se na snimanju filma "Gentlemen Prefer Blondes" kada je on imao samo 19, a ona 27 godina. Ipak, ne postoje dokazi da je Merilin Monro bila u paralelnim vezama sa ova dva glumca.

spekulisalo se d aje merilin monro istovremeno bila u vezi sa dva muškarca
Eve Arnold/Magnum Photos, Supplied by PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia 

Inače, u ovom filmu ima puno nasilja nad Merilin Monro, počev od devojčice koja trpi zlostavljanja od mentalno bolesne majke, do dolaska u Holivud, i prvog silovanja, pa do raznih muškaraca njenog života. 

1942. udala se sa 16 godina za dečaka iz susedstva, a razveli su se četiri godine kasnije. 1954. udala se za penzionisanu zvezdu Njujork Jenkisa Džoa Di Mađa i razvela devet meseci kasnije. Njen brak sa dramskim piscem Arturom Milerom iz 1956. završio se razvodom 1961. godine.

Iste godine Merilin se zaljubila u predsednika Džona F. Kenedija, ali i on u nju. Prema brojnim biografijama, zajedno su proveli noć u Palm Springsu u Kaliforniji, domu pevača Binga Krosbija. U maju 1962. godine, glumica je napravila senzaciju u Medison Skver Gardenu kada je čežnjivo otpevala pesmu "Srećan rođendan" Kenediju dok je nosila tako usku haljinu da je morala da se prišije. 

1962. godine Marilin je počela da uzima lekove kako bi se izborila sa anksioznošću. Gubila je projekte, postala depresivna, a rano jutro 5. avgusta, njen psihijatar pronašao mrtvu glumicu "golu, kako leži licem nadole na svom krevetu držeći telefonsku slušalicu u ruci", praznu bočicu od tableta u blizini.

Sahranjena je kripti u Memorijalnom parku Vestvud Vilidž u Los Anđelesu, ali njena legenda i dalje živi. O ovoj plavuši snimljeno je preko 10 filmova. Netflix ovih dana promoviše svoj novi film "Blonde" koji ima ocenu NC-17 zbog eksplicitnog seksualnog sadržaja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!