Pre nešto više od mesec dana, svet je hipnotisano gledao Kim Kardašijan u haljini čuvene Merilin Monro na Met Gali. Ona je uspela za samo 3 nedelje da izgubi 8 kilograma strogom dijetom, i "ugura" obline u toaletu koju je glumica nosila tokom Kenedijevog rođendana.

Ili smo barem tako mislili!

Zapravo, nedugo potom saznalo se da haljinu ipak nije mogla da zakopča, te da je sve vreme zadnji deo skrivala belom bundom. Takođe, Kim je navodno nosila haljinu samo 11 minuta, odnosno na crvenom tepihu, dok se na svečanposti presvukla u kopiju koja je pravljena po njenoj meri.

Kim kardašijan nosila je haljinu Merilin Monro na Met gali.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

No, sada se saznalo da je Kim uspela da ošteti haljinu, a dokazi su preplavili internet. Na tim fotografijama jasno se vidi da se tkanina rastegla do tačke pucanja, a sve što je muzej "Ripley's Believe It Or Not" učinio koji je haljinu otkupio za 4.8 miliona dolara i čuvao pod posebnim uslovima- na temperaturi od 68 stepeni i vlažnosti vazduha od 40 do 50 procenata da je sačuva, sada je otišlo u propast.

Haljina koja je deo pop kulturne istorije i koju nazivaju "nacionalnim blagom", posle Met Gale ne izgleda više isto. Na fotografijama se vidi da haljina više ne izgleda isto, a čak su i kristali su na pojedinim delovima ispali.

"Jako sam razočaran što ovu legendarnu haljinu, staru 60 godina, neko nosi u javnosti", rekao je Majkl Morgan, autor knjige: "The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist", za "NewYork Post" dan nakon Met Gale.

Komentari na internetu bili su, malo je reći, nemilosrdni.

"Videla žaba da se konj potkiva, pa hoće i ona. Užas Kim, srami se", "Šta sve ljudi ne rade zbog bolesnih ambicija", "Bravo, uništila je za 11 minuta, toliko ju je dugo nosila", "Mogla je da nosi repliku, ali ne, ona je želela original i sad je gotovo", "Ne znam šta smo očekivali", "Merilin se sad prevrće u grobu"... samo je delić onoga što s e moglo pročitati.

Inače, Morgan Majkl je naveo da parfem, šminka i znoj mogu da je oštete trajno. Sa druge strane šminker Kim Kardašijan, kao piše "NY Post" rekao je da je Kim učinila sve kako bi haljina ostala u savršenom stanju i da ju je sa uvažavanjem i poštovanjem tretirala.

"Kim Kardašijan nastavlja da pokazuje poštovanje prema istoriji mode i unikantnim modelima. Detaljno je istražila kako i na koji način da se haljina očuva, uz brigu da nema šminkanja delova tela i da haljinu nosi jako kratko - samo na crvenom tepihu", navode iz muzeja "Ripley".

Nina Boski, producent dokumentarne serije o Merilin Monro i podkasta posvećenom životu Merilin Monro rekla je da Kim Kardašijan u čuvenoj haljini na Met Gali nije trenutak koji treba da se pamti.

Kim kardašijan oštetila je haljinu Merilin Monro.
ANGELA WEISS / AFP / Profimedia 

"Razumem da je Kim želela da je ponese i izazove interesovanje medija, kao da je to krpa. Opet, tu haljinu je nosila pre nje samo jedna osoba - Merilin Monro. Na sve to obeležava se 60 godina od smrti Merilin Monro što ostavlja gorčinu", rekla Boski.

Skot Fortner, istoričar i kolekcionar, rekao je da je Kim u haljini filmske dive razbesnelo ljude jer je to "svetinja" koju je nosila samo Merilin.

"To je nacionalno blago koje nije trebalo da se ponovo nosi. Da je bilo do mene, ne bih dozvolio da se komad američke kulturne istorije tako zloupotrebi. Samo da se razumemo, ovo nema nikakve veze sa Kim Kardašijan", zaključio je Fortner.

Muzej "Ripley's Believe It Or Not" u saopštenju je naveo da je sve izvedeno po protokolu kada je u pitanju haljina Merilin Monro i da nema oštećenja, ali ni potrebe za brigom, no da li je stvarno tako, procenite sami. Uostalom, nije da će javno priznati da su ipak načinili grešku.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!