Da je živa, najslađa holivudska glumica Britani Marfi ove godine bi proslavila 47. rođendan. Nažalost, sudbina je imala druge planove, a iako je od njene smrti prošlo dugih 15 godina, prava istina o tome da li je slavna lepotica umrla zbog nesrećnih okolnosti ili je ubijena, ni dan-danas nije otkrivena. 

Godinama su se smenjivale teorije o njenoj smrti, a poslednji put kada je o tome bilo više reči, barem javno, bilo je 2021, nakon što je HBO dokumentarac "Šta se dogodilo Britani Marfi", ugledao svetlo dana i bacio novo svetlo na slučaj.

Podsetimo, tog 20. decembra 2009. godine glumica je pronađena na podu kupatila bez svesti, a iako je majka odmah pozvala hitnu pomoć, nije joj bilo spasa. Zvanična obdukcija pokazala je da je reč o hroničnoj upali pluća i srčanom udaru, što je i danas pod znakom pitanja, a mnogi sumnjaju da je njena smrt nameštena.

Niko ne zna kako je umrla Britani Marfi
Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Upravo je ovaj slučaj nagnao najbliže članove njihovih porodica da se zapitaju šta se dogodilo. Njen otac smatra da je smrt bukvalno izrežirana, te da je ubijena otrovom za pacove. Britani je navodno podržavala Džuliju Dejvis koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova i posedovala kompromitujuću dokumentaciju, te postoji i teorija da je ubijena po naređenju vlade.

Bivši muž glavni osumnjičeni

Inače, glumica je bila udata za problematičnog Sajmona Monjaka, koji je, zvanično, umro od istih uzroka kao i glumica - upale pluća i anemije, u istoj kući, samo pet meseci nakon njene smrti. Novinar koji je pratio čitav slučaj kaže da je uvek mislio da je Sajmon prevarant koji je koristio Britani, ali da je iskreno bio "slomljen" zbog njene smrti.

Mnogi sumnjaju da je suprug ubio Britani Marfi
Shutterstock 

"Čvrsto verujem da je u kući bilo buđi, o kojoj se pričalo, a nikada nije konačno utvrđeno, da je polako trovala Britani i Simona i da su uzimali lekove da bi se izborili sa simptomima. Međutim, postoje teorije zavere o njihovoj smrti, uključujući teorije da je Britani otrovana", priča novinar.

Koristio je zarad novca

Jedno vreme se pričalo i da je Sajmon taj koji je ubio Britani jer ju je koristio zbog novca. Brzo su se venčali, a on je on nje krio da ima dvoje dece, ali ju je i izolovao od porodice, prijatelja i poslovnih kontakata.

Njegova porodica sa druge strane, nije bila zadovoljna kako je Sajmon prikazan u HBO-ovom dokumentarcu. "Sajmon Monjak nije čudovište kako je prikazano u HBO-ovom najnovijem dokumentarcu", kaže Džejms Monjak, koji smatra da je prevaren što je učestvovao u snimanju.

Porodica smatra da Sajmon nije negativac

Sajmon je optužen da je kontrolisao Britani, uzimao joj novac, imao tajnu decu i na kraju je sprečio da dobije medicinsku pomoć. Njegov brat Džejms, koji je intervjuisan u serijalu o Britani, kaže da je bio razočaran što su filmski stvaraoci prikazali Sajmona kao negativca.

Džejms kaže da mu je projekat prvobitno bio predstavljen kao istraživačko novinarstvo o smrti para, ali je umesto toga ispao kao senzacionalistički komad.

Džejms je rekao da su se on i njegova majka, koja je takođe intervjuisana, nadali da će dokumentarac pomoći da se otkrije što je zapravo ubilo Sajmona i Britani, ali su učinili da izgleda kao da je Sajmon glavni krivac za njenu smrt.

Pročitajte još: NAKON SMRTI GLUMICE NJEN MUŽ JE SPAVAO SA NJENOM MAJKOM: Pričalo se da su ljubavnici, a onda je on iznenada UMRO

Bizaran odnos Sajmona i majke Britani Marfi

Kada je Sajmon preminuo pet meseci kasnije, u 41. godini, a uzroci smrti su bili slični, osim što je potvrđeno da lekovi koje je on uzimao nisu mogli da prouzrokuju smrt, mnogi su bili ubeđeni da je krivac za smrt Marfijeve neko drugi.

Naime, Sajmon je navodno nakon smrti supruge učestvovao na snimanjima s njenom majkom Šeron, a šuškalo se da su njih dvoje ljubavnici, jer su priznali da su spavali u istom krevetu. Nakon što je Sajmon preminuo pod sličnim okolnostima kao Britani, mnogi su počeli da sumnjaju da ih je zapravo ubila upravo Šeron.

Ubica zapravo majka?

I Andželo Bertoloti, otac tragično preminule glumice, optužio je svojevremeno glumičinu majku, Šeron Marfi, za njenu smrt. Tokom intervjua Bertoloti je komentarisao istragu o smrti svoje ćerke i njenog supruga Sajmona Mondžeka i rekao kako bi "pre svega Šeron Marfi trebala da bude ispitana".

"Neka vam ona objasni zašto je postala glavni naslednik u testamentu koji je potpuno isključivao Sajmona. Neka vam Šeron objasni zašto je testament tako promenjen baš nakon što su joj Britani i Sajmon rekli kako se sele u Njujork, gde su planirali da imaju decu. Neka vam Šeron objasni šta bi za nju značilo da se prvi put nakon nekoliko decenija sama izdržava nakon što se Britani odseli. Neka objasni zašto je na aukciji prodala Britanin donji veš, pasoš i odeću. Mnogo je neodgovorenih pitanja. Od troje ljudi koji su živeli u toj kući, samo je jedna živa i profitirala je finansijski", kazao je tada Bertoloti.

Na pitanje smatra li da njena majka ima svoje prste u smrti Britani i Sajmona, Bertoloti je rekao: "Da, smatram", međutim, do dana- današnjeg istraga nije uspela da pokaže da li je zaista Šeron odgovorna ili ima bilo kakvog udela u smrti omiljene holivudske glumice. 

Anđelo, nažalost, nikada nije doživeo pravdu, niti je saznao istinu o tome šta se dogodilo njegovoj mezimici, s obzirom da je preminuo 2019.

Profimedia, Shutterstock Britani Marfi je tragično ubijena glumica, a njena smrt je još uvek velika misterija Holivuda.

Bonus video:

POZNATA GLUMICA NAMESTILA KOLEGINICI, STAVILA TUĐ NOVČANIK U NJENU TORBU! Skandal pred predstavu: Ovo su uradili kada su saznali! Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!